Blogg

Brytere med balanseproblemer

Har du lyst til å le så tårene triller? Da bør du spille Sumotori Dreams.

Det er en stund siden det vesle spillet Sumotori Dreams ble lansert, men hva passer vel bedre enn å trekke det inn i rampelyset på Lille Julaften? Dette er tross alt en av årets verste dager for de som sliter med tålmodigheten. I kveld skal treet pyntes og gavene skal legges under, og med mindre du faktisk har tenkt å gå inn i skogen for å hugge deg et eget tre (slik jeg skal gjøre), kan det tenkes du trenger noe å bruke dagen på. Noe morsomt, som du kan spille sammen med en venn eller et familiemedlem, eller kose deg med helt alene.

Kampen er i gang

Hysterisk bryting

Sumotori Dreams kommer nok ikke til å låse deg til dataskjermen i hele dag, men det kommer garantert til å gi deg en enormt god latter. Dette er et gratisspill for en eller to spillere, hvor to polygonfigurer møtes til dyst, og målet er å få motstanderen i bakken. Det hele er i utgangspunktet veldig enkelt.

Enkelt for oss, i alle fall.

Det som gjør Sumotori Dreams morsomt er imidlertid den kunstige intelligensen som kontrollerer figurenes animasjoner. I de aller fleste spill er figuranimasjonene forhåndsproduserte. I Sumotori Dreams kalkuleres de underveis i spillet. Kort sagt: Figuren din har en hjerne, som bestemmer hvordan han skal bevege kroppen sin for å oppnå det han vil. Akkurat som vår hjerne sender signaler rundt til musklene i kroppen vår når vi skal bevege oss.

Det går som det må gå

Problemet for den stakkars figuren din er at hjernen hans fungerer ganske dårlig. Teknisk sett er det hele faktisk veldig imponerende, men i praksis oppfører den vesle bryteren din seg omtrent som om han skulle ha drukket hele familiens forråd av juleøl i en eneste slurk. Og det er selvsagt det som gjør spillet så usedvanlig morsomt: Det du får servert her er en brytekamp mellom to døddrukne personer som sliter vanvittig med noe så enkelt som å snu seg rundt.

Det faktisk ikke selve spillingen som gjør dette spillet til en perle. Nei, det er det som skjer etterpå. De to personene er nemlig veldig opptatt av at alt skal gjøres ordentlig, og det involverer at de må reise seg opp, stille seg foran hverandre og bukke høflig til hverandre når kampen er over. Lettere sagt enn gjort. Det hele kompliseres av en ekstremt upraktisk kant og noen imponerende ødeleggbare treplater som står rundt arenaen, og elsker å komme i veien slik at de stakkars bryterne snubler og faller.

Deltakerne sliter nå

Så, hva venter du på? Ta en titt på det offisielle nettstedet, hvor du kan laste ned Sumotori Dreams nå. Spillet er bare 96 kb stort, og trenger ikke å installeres (du bare dobbeltklikker på .exe-filen i arkivet). Om du ikke er overbevist, kan du ta en titt på følgende youtube-video.

Forresten: Sumotori Dreams inneholder også en underholdende juksemodus der du får kaste klosser på et uheldig offer, og se hvordan han reagerer. Jeg skal ikke røpe hvordan du aktiverer denne, men jeg kan si såpass at du må eksperimentere med litt klossekasting i hovedmenyen.

Siste fra forsiden