Buka kunngjør The Stalin Subway

The Stalin Subway er et nytt førstepersons skytespill for PC, og her er de første offisielle detaljene fra Buka Entertainment.

The Stalin Subway foregår i Moskva i 1952, i en tid da Sovjetunionen er under Josef Stalin sitt skrekkregime. Stalin er nå 72 år gammel, men har fremdeles evnen til å spre frykt hos sine underordnede og Sovjetunionens innbyggere. Nå er det et komplott på gang for å fjerne den aldrende generalsekretæren, og planen er å bruke et kraftig hemmelig våpen under årsmøtet til Bolsjevikpartiet.

Hovedpersonen i spillet, Gleb Suvorov, er en KGB-agent som mot sin egen vilje vikles inn i dette dramatiske komplottet. Nå må han hindre detonasjonen av det kraftige våpenet og sørge for at ingen uskyldige liv går tapt. Spillet foregår på en rekke kjente steder, som Kremlin, det statlige universitetet i Moskva og naturligvis undergrunnsbanen det tar navnet sitt fra.

Utviklerne skryter av fotorealistisk grafikk og autentiske våpen. Flere av våpnene i spillet skal aldri tidligere ha vært med i noe dataspill, og spillet gir deg blant annet mulighet til å benytte deg av anti-tank riflen PTRS-41, RKG-3-granater, Molotov-cocktailer og flammekaster.

En spennende detalj er at spillområdene er interaktive slik at du skal kunne sette fyr på store landområder eller lage oversvømmelse, og at spillet kommer med over 300 ulike typer objekter som kan ødelegges av eksplosjoner og kuler. Dessuten får spilleren mulighet til å kjøre tog.

Flere av spillområdene er fulle av sivile, og disse vil reagere realistisk på de ulike tingene som hender rundt dem. Dessuten vil den avanserte Lifestudio:HEAD-teknologien sikre realistiske ansiktsanimasjoner.

The Stalin Subway kommer også med flerspiller, og i tillegg til "deathmatch" vil det inneholde flere scenarier som er spesielt designet for lagarbeid. Kartene i flerspiller vil være modellert etter ekte steder i Moskva. Spillet skal etter planen komme i salg i løpet av første kvartal 2005.

Her er de første skjermbildene:

Siste fra forsiden