Bungie jobber med PC-spill

Bungie har nå utlyst flere stillinger som ser ut til å være fokusert på utvikling av PC-spill, og annonsene deres har fått mange til å tro det er snakk om Halo 2.

I går ble det bekreftet at kritikerroste Resident Evil 4 kommer til PC, sammen med to andre storspill fra Capcom. I dag ser det ut som PC-spillere får enda mer å glede seg over; en serie jobbannonser hos Bungie indikerer nemlig at den legendariske utvikleren jobber med ett eller flere spill for PC.

Bungie søker etter lydprogrammerer, nettverksprogrammerer, spillprogrammerer og grafikkprogrammerer, og alle disse stillingsannonsene er for PC. I tillegg startes alle annonsene med å spørre om søkerne ønsker å jobbe med en av de største franchisene for Microsoft Game Studio, og at stillingene gir de som får dem er en mulighet til å påvirke retningen til Windows-spilling.

Bungie har, som de fleste vet, kun fokusert på én franchise for Microsoft, nemlig Halo. Og i og med at Halo allerede er ute for PC, er det mange som tror at det Bungie jobber med nå, er en PC-versjon av Halo 2. Som kjent skal Windows Vista lanseres senere i år, og Microsoft har lenge sagt at de planlegger å fokusere kraftigere på Windows-basert spilling i årene som kommer, så en PC-versjon av Halo 2 er langt fra utenkelig.

Det kan selvfølgelig også tenkes at de har fått ansvaret for å lage et nytt PC-spill i en annen franchise eid av Microsoft Game Studios, men en av stillingsannonsene indikerer at det ikke er snakk om et nytt produkt. Den skriver nemlig at det er essensielt at de som søker har erfaring med å jobbe med andres kode. I tillegg skrives det at kandidatene bør ha erfaring med DirectX 9 og utviklingssystemer for Xbox.

Siste fra forsiden