Sluttspillet i Telenorligaen - Rocket League

BX3 knuste all motstand på vei til Rocket League-seier i Telenorligaen

Vi fikk drømmefinalen på SpillExpo, men spennende ble det ikke.

Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Disse spilte for BX3:

Vis mer

Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Casper «Sacred» Sperrevik
Jørgen «Jwols» Olsen

Disse spilte for Kartoflerne:

Aleksander «Phocaz» Jensen
Tormod «Reganam» Lien
Martin «Sniper» Wiulsrød

Telenorligaens høstsesong i Rocket League nådde lørdag sitt klimaks, med finale på SpillExpo i Lillestrøm. Som forventet var det BX3 – ubeseiret i høst – og regjerende seriemester Kartoflerne som barket sammen, men oppgjøret ble langt fra så spennende som de fremmøtte hadde håpet på.

Slik endte Telenorligaens sluttspill, høsten 2017:

Vis mer

1) BX3
2) Kartoflerne
3-4) Came With A Great Fart / Tøvpatruljen

Til slutt ble det en seier for alle som noen gang har sagt at godt lagspill teller mer enn individuelle ferdigheter. Mens Kartoflerne stiller med flere av de beste spillerne i Norge har nemlig BX3 lagt inn utallige timer med forberedelser gjennom hele sesongen, og til slutt var det sistnevnte som enkelt stakk av med seieren:

– Det er deilig å bekrefte at man er best etter å ha vunnet ni strake i seriespillet, og så gå videre i sluttspillet og bare fortsette, forteller en storfornøyd Jørgen «Jwols» Olsen til Gamer.no.

Med imponerende 4 - 0 i finaleserien på best av syv kamper reiser «Jwols», Øystein «etreX» Antonsen Larsen og Casper «Sacred» Sperrevik hjem ett trofé og 9 000 kroner rikere, og trioen kan fortjent kalle seg Norges beste Rocket League-lag.

– Trodde ikke det skulle gå så dårlig

Martin «Sniper» Wiulsrød er av flere regnet som Norges nest beste Rocket League-spiller, men lørdag var det lite han kunne gjøre for å stå imot maskineriet BX3. Etter finalen innrømmet en skuffet «Sniper» at han hadde vært forberedt på en tøff kamp, men ikke at det skulle bli så overlegent:

– Det var litt som forventet. Jeg trodde ikke det skulle gå så dårlig, men vi hadde det i bakhodet at det kunne gå så galt, sa Kartoflerne-spilleren.

Smilene satt løst hos BX3 i finalen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Med selvtillit fra semifinaleseieren over Tøvpatruljen var det faktisk vinneren fra vårsesongen som begynte best, med stort press foran BX3-målet. Det tidlige arbeidet resulterte riktignok ikke i mål, og som de har gjort gjennom hele sesongen beholdt BX3 roen og tok sjansene som presenterte seg.

2 - 0 i første kamp ble til 5 - 2 i neste, og smilene satt løst hos forhåndsfavoritten. Etter hver kamp kom tittelforsvarerne seg mer inn i matchen, men BX3-spillerne virket alltid å være på rett sted til rett tid – det være seg i angrep eller forsvar.

Det eneste som kunne minne om spenning fikk vi i kamp nummer tre, som på mange måter ble avgjørende for finalen. BX3 tok en tidlig tremålsledelse, før Kartoflerne klorte seg tilbake til 3 - 2. Utligningen kom riktignok aldri, og dermed satt BX3 med matchball.

«Sniper», «Reganam» og «Phocaz» gav alt, men raknet da det gjaldt som mest. Den siste Rocket League-kampen i Telenorligaen høsten 2017 endte med plankekjøring og 4 - 1 til sportens nye Norgesmestre:

Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Det kan hende at de begynte å bli frustrerte fordi de ikke fikk til det de ville. Vi følte vi hadde en ganske solid rotasjon, så de kom aldri på kontringer. Da ble det ofte åpent bak, sier «Jwols».

Satser internasjonalt

Kartoflerne satser mest på internasjonal suksess.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Med seier styrket BX3 sin allerede råsterke posisjon innen norsk e-sport, og Rocket League forblir trolig en viktig del av klubbens videre satsing. Ifølge både «Jwols» og «etreX» er det neste målet å erobre den internasjonale bilfotballscenen:

– Målet er å komme inn i RLRS i første omgang. Det er divisjonen under den høyeste i Europa, under RLCS. Det er bare å få nivået litt opp, og være mer konsistent, forteller gutta.

Kartoflerne sikter også mot internasjonal suksess, men ikke som samlet lag. «Sniper» og «Reganam» har hver for seg vært innom noen av de beste klubbene i Europa, og drømmen om å gjøre det stort utenlands har nok svekket motivasjonen for å satse her hjemme. På spørsmål om planene for neste sesong forteller «Sniper» at innsatsen kommer an på turneringens premiepott:

– Jeg møter opp, og så møter sikkert «Reganam» opp og så får vi med en tredjeperson. Hvis pengepremiene er store nok så legger vi inn timene for å forhåpentlig vinne, men vi hadde vel ikke nok motivasjon denne sesongen her.

Veien til finalen

Disse spilte for Came With A Great Fart:

Vis mer

Knut «Ingvaldsson» Skaug
Jonas «Lemon» Roald
Stian «Blastnor» Hjulstad Nilsen

Disse spilte for Tøvpatruljen:

Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Andreas «Andey» Groven
Frederik «Paradox» Sejs Nielsen

BX3 tok seg til finalen med en overlegen semifinaleoppvisning mot serietoer Came With A Great Fart (CWAGF) på fredag. Lagene fikk æren av å sparke i gang e-sport-moroa på SpillExpo, men som med finalen ble det grei skuring for BX3.

Ledet av målmaskinen «Sacred» vant gutta seriens tre første kamper. CWAGF nektet imidlertid å gi opp håpet, og i kamp nummer fire fikk «Ingvaldsson» og kompani endelig lønn for strevet. Resultatet forsinket bare det uunngåelige, og i det påfølgende oppgjøret tok BX3 sin fjerde og avgjørende seier.

Den andre semifinalen fikk en nervøs start for begge lag, men leverte unektelig helgens beste Rocket League-underholdning. Tøvpatruljen tok det innledende stikket, før regjerende seriemester Kartoflerne festet grepet med tre seire på rappen.

Med en uprøvd lagoppstilling slet Tøvpatruljen som ventet med dårlig kommunikasjon til tider, men hang med takket være sensasjonelt forsvarsarbeid. Sjokket var nesten komplett da «Andey» utlignet med null sekunder igjen og deretter scoret på overtid i sjette kamp. Kartoflerne slapp riktignok med skrekken, og serverte en kontrollert seier i det syvende og siste møtet.

Siste fra forsiden