E-sportturneringen på Norway Cup

BX3 og The Gatekeepers var best på Norway Cup

– Både vi som klubb, og meg selv er veldig klare for en ny runde på Norway Cup om det skulle være aktuelt, forteller BX3-trener Sindre «overtime» Stien.

Det ble spilt på scene under Norway Cup.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER NORWAY CUP

Vis mer

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og ungdom og har vært avholdt årlig i Oslo siden 1972. Det kommer deltakere fra hele verden, og siden starten i 1972 har 1 033 300 deltagere og 53 049 lag deltatt på Norway Cup. I 2016 var det deltakerrekord med til sammen 2 200 påmeldte lag. Norway Cup finner sted på Ekebergsletta i uke 31 hvert år.

Under Norway Cup arrangerte Gamer.no en egen e-sportturnering i blant annet Rocket League og Overwatch. Finalene ble spilt på en scene på Ekebergsletta den 12. august, etter at kvalifiseringen foregikk på nett i forkant av fotballfesten.

I Rocket League var det Gutta Boyz som møtte BX3, mens i Overwatch møttes BX3 og The Gatekeepers.

Meget fornøyd med opplegget

BX3 stakk av med seieren i Rocket League, mens det var The Gatekeepers som vant Overwatch-finalen. Trener for Overwatch-laget i BX3, Sindre «overtime» Stien, sier at han er fornøyd med begge lagene, selv om bare ett av de stakk av med seieren.

BX3-trener, Sindre «overtime» Stien.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Jeg er veldig fornøyd med alle lagene egentlig. For meg var det en litt overraskelse hvor gode The Gatekeepers har blitt, men jeg var egentlig litt klar for en overraskelse, siden de hadde brukt tiden før Norway Cup-finalen til å trene sammen på lan. Vi hadde vært på sletta og spredd budskapet om e-sport til andre. Rocket League-gutta våre er jeg veldig fornøyd med, ikke bare innsatsen på Norway Cup, men hvor bra de har gjort det i det siste også. Uavhengig av resultatene i dette arrangementet har jeg tro på at begge lagene våre kommer til å være gullkandidater i høstsesongen av Telenorligaen, forteller en meget fornøyd Stien.

Stien mener opplegget på Norway Cup var meget bra, og synes klubben ble tatt godt vare på. Han sier BX3 er klar for en ny runde, om dette blir en realitet. Han forteller litt om hvordan dagene på Norway Cup var.

DISSE SPILLER FOR BX3 (ROCKET LEAGUE)

Vis mer

Casper «Sacred» Sperrevik
Jørgen «Jwols» Olsen
Øystein «Etrex» Antonsen Larsen

– De to første dagene jobbet jeg sammen med tre andre representanter fra klubben. Vi var leid inn som instruktører innen Overwatch, og svarte på spørsmål både fra unge aspirerende utøvere og foreldre. Naturlig nok var det veldig variasjon i hvor flinke folk var, men jeg ble veldig overrasket over noen av ungene som deltok. Noen av de var skikkelig flinke. Siste dagen var jeg med som lagleder for BX3, både i Overwatch og Rocket League. Da sørget jeg egentlig mest for at guttene var på rett sted til rett tid, og fulgte spent med på kampene. I tillegg hjalp jeg også til der det trengtes backstage da det var noen utfordringer i og med at det er første gangen det har blitt arrangert et sånn type arrangement under Norway Cup. Jeg synes det var svært interessant å være med på. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi ble tatt vare på av blant annet ansvarlig der nede, Fabian Emini-Lutro. Både vi som klubb, og meg selv er veldig klare for en ny runde på Norway Cup om det skulle være aktuelt, avslutter Stien.

Forberedte en annen spillestil

DISSE SPILLER FOR GATEKEEPERS

Vis mer

Even «Kuruke» Bye
Fredrik «freddey» Hoel
Atle «Bulldoq» Hansen
Ruben «EpicMouse» Hustoft
Hergen «nesty» Dillema
Timen «stk» Dillema

Spiller i The Gatekeepers, Hergen «nesty» Dillema, sier at de var meget fornøyd med å slå BX3, som de på forhånd visste var et meget godt lag.

– I uken før kampen ble en ny oppdatering sluppet, noe som førte til at laget vårt i utgangspunktet investerte mye tid i å spille Doomfist. Men siden Doomfist ikke var tillat i finalen, brukte vi de siste dagene før turneringen på å friske opp spillestilen og strategiene våre, samt å jobbe med noen nye komposisjoner. Dessverre besluttet BX3 å utelukke de fleste kartene vi forberedte oss på, og utfordret oss bare på kart vi var komfortable på tidligere. På grunn av dette falt vi nettopp tilbake på vår aggressive spillestil. Jeg visste ikke hva vi kunne forvente fra BX3, de virket svært selvsikre, så vi forventet et mye bedre lag på Norway Cup. Jeg tror at BX3-laget har forbedret seg generelt, men de spilte nok ikke på sitt beste i finalen, mens vi hadde både godt lagspill og individuelle bragder. Å vinne så klart som vi gjorte, gav oss god selvtillit foran sesongen I Telenorligaen, men vi vil ikke undervurdere BX3 i fremtiden, siden laget deres er er veldig talentfullt, forteller Dillema.

Les også
Anmeldelse: Overwatch
The Gatekeepers ble for sterke for BX3 i Overwatch-finalen..
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Laget likte turneringen veldig godt, men mener også at med mer, og riktig promotering på forhånd, så hadde det blitt enda bedre, og mer interesse fra folk som ikke nødvendigvis er interessert i e-sport.

– Vi likte vår tid på Norway Cup, til tross for noen problemer med soveplasser. Turneringer som dette kan virkelig hjelpe e-sporten, men vi vil gjerne se mer promotering av slike turneringer i fremtiden. Vi skjønner at dette er det første året, og for laget var det en flott opplevelse, men hvis arrangementet hadde blitt riktig annonsert på forhånd, hadde det blitt mer storm rundt det, og da tror jeg det hadde blitt enda mer interesse fra folk utenfor e-sporten. Vi ønsker å takke House of Nerds for ølet vi fikk, og Christian «hansmeNt» Hansen som åpnet hjemmet sitt for laget vårt og ga oss et sted å sove, avslutter Dillema.

Blir proffere i fremtiden

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no..
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no, Erling Rostvåg, var selv fornøyd med gjennomføringen av turneringen på Norway Cup.

– Vi er fornøyd etter forholdene. Det ble en positiv opplevelse for mange og vi fikk også mye spørsmål fra personer som gikk glipp av muligheten til å delta. Ambisjonene er likevel å få det til å vokse og fremstå proffere i framtiden.

– Så det blir gjentakelse neste år?

– Ja, det er planen. Norway Cup ønsker å øke sin tilstedeværelse innen e-sport og har også planer utenom akkurat den ene uka på sommeren. Dette kommer de til å fortelle litt om på E-sportdagen på torsdag, avslutter Rostvåg.

Siste fra forsiden