Sluttspillet i Telenorligaen - Hearthstone

BX3 stakk av med begge trofeene for andre sesong på rad i Hearthstone

Mye kan tyde på at vi ser begynnelsen av et dynasti etter dobbeltseieren i Telenorligaen.

Nicolai Solbakk Willumsen/Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Etter helgens sluttspill i Hearthstone kan BX3 igjen feire å ha tatt dobbeltseier i Telenorligaen. Av de siste seks titlene har klubben vunnet fem av dem, og vært finalist i den siste. En slik dominering har man aldri sett i Telenorligaen tidligere, uansett spill. Det virker rett og slett som om ingen er noe i nærheten av å kunne detronisere mesterne per dags dato.

Overlegne i solospill

RESULTAT SOLOSPILL

Vis mer

1. Eirik «ntR» Midstue (BX3)
2. Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe (BX3)
3. Arne «Arnegutten» Munthe-Kaas

Sluttspillet i solospill startet allerede fredag kveld, der vi så flere store navn forsvinne overraskende tidlig. Fjorårets mester Christian «Devou» Solvang røk tidlig ut etter kun å ha vunnet en kamp, mens både Eirik «Diggen» Aarvik og Casper «Hunterace» Notto røk uten en eneste seier.

Med hele 64 spillere i sluttspillet ble det både en lang kveld og påfølgende lørdag før finalen i vinnerbracketen skulle spilles, og da selvfølgelig mellom to spillere fra BX3. Til slutt vant Eirik «ntR» Midtstue over lagkapteinen Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe, og var dermed klar for hovedfinalen senere på kvelden.

I taperbracketen ventet noe overaskende motstand for Gangstøe, der ble nemlig mostanderen Arne «Arnegutten» Munthe-Kaas. Munthe-Kaas hadde kjempet seg gjennom en lang taperbracket for å nå finalen, det til tross for at han var en ukjent spiller for de aller fleste. Dette viste seg å ikke være så rart da han før taperfinalen kunne opplyse om at han aldri før hadde spilt en seriøs turnering i Hearthstone.

Kansje var det nettopp mangelen på erfaring som gjorde at Gangstøe til slutt satt igjen med seieren og en ny sjanse mot lagkameraten, men nykommeren var absolutt ingen lett match for veteranen fra BX3.

– Arne var absolutt av de bedre spillerne jeg møtte i denne turneringen, sier en tydelig imponert Gangstøe, og legger til at det er veldig kult at ukjente spillere kan holde et så høyt nivå.

Eirik «ntR» Midstue fra BX3 er ny seriemester.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

I hovedfinalen var det altså duket for omkamp mellom spillerne fra BX3, og for en finale det ble. Den ene kampen i den avgjørende serien var så jevn så lenge at selv etter at begge spillere hadde trukket alle kortene i stokkene sine var det fortsatt ikke helt klart hvem som kom til å vinne. Etter det som bare kan beskrives som en hektisk og vanskelig finale ble resultatet til slutt det samme som i vinnerfinalen, og Eirik «ntR» Midstue sto igjen som seierherre.

Selv om spilleren lenge har vært regnet som en av landets beste spillere, har han aldri helt fått det til å stemme i turneringer tidligere. Det blir med andre ord en smule feil å kalle dette for et gjennombrudd, men det er definitivt den største seieren han har å vise til foreløpig. Gleden over å endelig ha vunnet noe kom helt tydelig til syne i seiersintervjuet der første som kom fra den nybakte seriemesteren var et «Endelig!».

– Det var deilig å endelig få vunnet noe, sier Midstue etter finalen. Jeg gikk for en fleksibel strategi med solide stokker, og det fungerte tydeligvis ganske bra.

Overraskende finale i Team League

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

DISSE SPILTE TEAM LEAGUE-FINALEN FOR BX3

Vis mer

Casper «Hunterace» Notto
Eirik «ntR» Midstue
Frederik «FreddyB» Bohes

Sluttspillet i Team League gikk av stabelen søndag ettermiddag, og startet på noe sjokkerende vis. De aller fleste tippet at denne sesongen skulle handle om å unngå nedrykk for Air, men med en blanding av imponerende resultater og en skuffende sesong for enkelte favoritter klarte klubben faktisk å sikre seg sluttspill.

I semifinalen skulle de møte knallsterke Riddle, som etter dominering i seriespillet så ut til å gi BX3 sterk kamp om tittelen. Her var det ingen andre enn kanskje spillerne på Air selv som trodde på seier for overraskelseslaget, og askeladdhistorien måtte nesten ta slutt her. Men med en imponerende serie endte underdogene opp med å sende ut storklubben, og dermed kunne forberede seg på finale i Telenorligaen.

I finalen ventet BX3, som med en overbevisende seier mot Pentafoil måtte regnes som store favoritter. Og her endte dessverre også eventyret for Air, som til slutt måtte se seg slått 6-4 mot de regjerende mesterne. Med dette kunne BX3 feire å være seriemestre for andre gang på en helg, og ikke minst med å ha tatt alle seriemestertitler i 2017. Med tre seire i Team League på rad har ikke Hearthstone-laget til BX3 bare satt rekord for flest seire på rad, de har også bli tidenes mestvinnende lag i Telenorligaen. Begge rekordene er altså uavhengig av spill, noe som bare understreker hvor imponerende dette er.

– Det føles ganske sjukt å vite at man er kaptein på et historisk lag i norsk e-sport, sier Gangstøe når han før høre om rekordene han selv ikke var klar over.

– Vinnerkulturen og evnen vi har til å presse hverandre til å bli bedre er bare helt rå, fortsetter han, og poengterer hvor viktig det er med spillere som konstant driver hverandre til forbedring.

Et dynasti i norsk Hearthstone?

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe er stolt kaptein på BX3.
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

Allerede forrige sesong var det vanskelig å godt nok beskrive hvor imponerende det BX3 hadde fått til var. Da hadde de vunnet tre av de fire siste titlene og tatt dobbeltseier. Nå har de vunnet fem av de siste seks, og i tillegg til to dobbeltseire også fått med seg en andreplass i solospill.

Selv Riddle som virkelig hentet inn forsterkninger iløpet av sommeren var aldri helt i nærheten av å utfordre dem når det kom til sluttspillet. Et lag som er så overlegent over så lang tid har vi aldri sett i Norge, noe Gangstøe mener er positivt for Hearthstones anseelse som e-sport.

RESULTAT TEAM LEAGUE

Vis mer

1. BX3
2. Air E-sport
3/4. Riddle
3/4. Pentafoil

– Det at et lag kan vinne så mye over så lang tid avfeier alle anklager om at spillet bare er flaks. Når man spiller hele serier er spillet mye mindre tilfeldig enn det mange klager over. Det blir vanskelig å krangle med de resultatene vi har fått til i de siste, forklarer Gangstøe.

Det er i hvert fall ingen tvil om at BX3 er Norges overlegent beste lag. Til våren starter Telenorligaen igjen, og da er det vel egentlig bare et spørsmål som skal besvares; Kan noen slå dette laget? Vi så nylig League of Legends-laget SKT bli detronisert i verdensmesterskapet, nå er spørsmålet hvor lenge dynastiet til BX3 får vare.

Siste fra forsiden