BX3 tar storeslem

BX3 tok «The Double» i Hearthstone

Med seier både i Team League og solospill, kan BX3 trygt kalle seg sesongens beste Hearthstone-lag.

Jens «Kolbein» Bratheim tok «The Double»
BX3/Blizzard/montasje Gamer.no

Etter helgens sluttspill er det ikke lenger noen tvil om hvem sesongens beste lag har vært. Etter å ha gjort rent bord i Hearthstone har spillerne på BX3 all mulig grunn til å feire, for denne sesongen var de rett og slett best. Med begge titlene, setter de seg ikke bare godt til rette på den norske tronen, men de er første lag til å vinne to titler på rad i Hearthstone. Kun en gang har dette skjedd tidligere i Telenorligaen.

Veteranen som ventet i skyggene

Jens «Kolbein» Bratheim.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Før sluttspillet ble Jens «Kolbein» Bratheim nevnt blant mulige outsidere, men de færreste ville nok valgt han som favoritt. Veteranen fra Asker har spilt siden spillet kom ut, og har sjeldent vært å regne utenfor Norges ti beste spillere. Det er alltid fint å se at veteraner får uttelling for mange år med arbeid, men denne tittelen er kanskje enda litt mer fortjent enn vanlig. Etter utallige turneringer der han nesten har gått hele veien er det noe spesielt hyggelig ved å endelig kunne krone Bratheim til seriemester. Selv sier han at det var på høy tide at han endelig vant noe.

– Det føles utrolig deilig å endelig kunne si at jeg har vunnet en tittel i Hearthstone. Det gjør det litt ekstra spesielt å vinne når det bare et par igjen av oss som konkurrerte helt i starten, sier han tydelig fornøyd.

Har sett alt før

Personlig tror han at alle årene med nesten-seire var noe av det som lot han vinne sluttspillet.

– Når man har tapt såpass mange finaler som meg er ikke nervene så ille lenger. Du har på en måte sett alt før, og det er bare enda en kamp i enda en turnering. Jeg merket at flere av motstanderne ble nervøse mot slutten, og til tider gjorde feil som resultat av det. Det er ingen tvil om at dette var til stor hjelp mot slutten, forklarer veteranen.

Ser vi på motstanderne hans gjennom turneringen kan det absolutt virke som om erfaringen var det som til slutt tippet det hele i hans favør. Mens Bratheim møtte på flere erfarne turneringsspillere tidlig, var de fleste motstanderne mot slutten spillere uten betydelig erfaring fra slike situasjoner. Jo flere runder som ble unnagjort, desto færre enkeltkamper endte med tap. Det virket egentlig som om den nå treårige BX3-spilleren fikk bedre og bedre kontroll, og det hele ble kronet med å vinne 4-0 i finalen.

Bra nivå i Telenorligaen

Den ferske seriemesteren presiserer at selv om han bare tapte en kamp på de fire siste rundene, er nivået på ingen måte dårlig i Telenorligaen. Han tror at mange undervurderer hvor gode mange av spillerne i Norge er.

– Nivået i sluttspillet er helt på linje med de som jevnlig deltar i turneringer på nettet. Selv om de ikke nødvendigvis er toppspillere vet de aller fleste hva de driver med, og kommer godt forberedt med gode stokker. Det var ingen spillere jeg følte var enkel motstand, sier Bratheim.

Han vil også takke Gamer.no for innsatsen med å arrangere seriemesterskap to ganger i året, og påpeker at turneringen er veldig viktig for at det norske miljøet skal kunne fortsette å utvikle seg.

«The Double»

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft
BX3 vant Team League også forrige sesong.
Gamer.no

Etter at Bratheim lørdag kveld sikret tittelen i solospill, var det søndag duket for finaler i Team League. Der ble det den finalen norsk Hearthstone alltid har fortjent, et skikkelig oppgjør mellom de to beste lagene i Norge. Etter å ha slått henholdsvis Bjerkelys Datakrigere og Riddle, skulle BX3 og The Gatekeepers møtes til kamp om seriemesterskapet.

Revansjelystne etter å ha tapt for rivalen tidligere denne sesongen, og kanskje inspirert av Bratheims seier, viste BX3 virkelig muskler i finalen. Til slutt ble stillingen 6-2, og BX3 kunne fornøyd kalle seg seriemester for andre gang på to dager. Med dette er BX3 de første siden Oslo Lions i League of Legends til å vinne to seriemesterskap på rad, og får neste sesong muligheten til å virkelig bli historiske. Skulle de vinne tre sesonger på rad setter de lista utrolig høyt for de som måtte ønske å frata dem rekorden.

Seriemester i to disipliner

DISSE SPILLER FOR BX3:

Vis mer

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe
Johannes «EpicSaxguy» Husa
Jens «Kolbein» Bratheim
Frederik «FreddyB» Bohé
Robin «Norage» Sjølund
Casper «Hunterace» Pettersen
Eirik «ntR» Midtstue

En som derimot allerede har skrevet seg inn i historiebøkene er Bratheim. Som seriemester i både solospill og lagspill, er han tidenes første seriemester i flere disipliner i en og samme sesong. Med tre seriemesterskap på to sesonger i ligaen, kan han også med flest titler kalle seg tidenes mestvinnende spiller uavhengig av spill. Selv vil han ta lite av æren for seieren i Team League, men synes det er utrolig kult å ha satt en slik rekord.

– Jeg spilte ikke spesielt mye i Team League, og det var flere av de andre som jobbet langt hardere enn meg for den seieren. Tittelen i solospill er nok derfor viktigere for meg, men det er likevel veldig kult å sette rekord. Jeg hadde ikke tenkt over dette, men det er jo litt spesielt å kunne kalle seg mestvinnende, sier Bratheim etter å ha fått nyheten.

Den nybakte seriemesteren er klar på at han skal gjøre det han kan for å forsvare tittelen til høsten. Dersom du vil følge han frem til den tid, streamer han jevnlig på Twitch.

Siste fra forsiden