Bygg en underverden

Magiske spader i aksjon

En ung mann bestemmer seg for å bygge den beste underverdenen i verden.

For litt over ti år siden utviklet det nå nedlagte studioet Bullfrog PC-spillet Dungeon Keeper. Dette var et mørkt, men humoristisk, strategispill hvor du kunne bygge din egen underverden og fylle den med monstre.

Her skal stordjevelen bo.

Det japanske studioet Global A Entertainment har vært inne på den samme ideen med sine Dungeon Maker-spill, riktignok i søtere og mer rollespillpreget innpakning. I disse spiller du ambisiøse arkitekter som vil lage seg skikkelige underverdener som kan tiltrekke monstre, men isteden for å lage armeer av sadistiske uhyrer er de mer interessert i å fange og drepe dem.

Rising Star Games har nå kunngjort at de vil lansere DS-utgaven av Dungeon Maker i Europa. Her påtar du deg rollen som en ung arkitekt som er i besittelse av en magisk spade. Med spaden kan du grave ut din egen underverden og møblere den.

Hvis underverdenen din er flott nok tiltrekker du deg monstre som gjerne vil bo i den. Størrelsen og hvordan du har møblert den avgjør hva slags monstre den kan tiltrekke. Hvis du setter ut et par tønner med mat kan det tiltrekke glupske villsvin, mens en bar kan gjøre at riser flytter inn i hulen din.

Når underverdenen din er ferdigbygd og befolket er det på tide å gripe våpnene dine og profittere på de lettlurte beistene. Du reiser gjennom ditt velbygde kompleks og bekjemper monstrene som har flyttet inn. Når du har nedkjempet dem kan du lage middag av dem, og disse måltidene vil gjøre deg sterkere.

Monsterjegere med en forkjærlighet for god mat og arkitektur kan se fram til lanseringen 19. september.

Siste fra forsiden