Call of Duty - svært virkelighetsnært

Activision har en solid line-up på årets E3. Mest fremtredende er naturligvis Doom 3, men det har blitt viet heller lite oppmerksomhet i år. Det har ingen ordentlig stand, og er rett og slett bare to TV-skjermer som står og viser traileren om og om igjen. Derfor må vi ta en titt på andre produkter selskapet skilter med, og blant dem finner vi Call of Duty.

Dette spillet er satt i andre verdenskrig, nærmere bestemt i krigens siste dager. Spillet begynner i Stalingrad, og som i virkeligheten har tyskerne gått til helangrep mot den russiske byen. Call of Duty kan minne mye om Medal of Honor-spillene, men for å være helt ærlig blåser det spillet fullstendig av vannet. Det var virkelig så imponerende.

Spillet baserer seg tydeligvis på filmen Enemy at the Gates, med Jude Law og Rachel Weisz. Du kan formodentligvis spille som amerikaner, brite og russer. I demonstrasjonen på E3 ble det sett fra et russisk synspunkt. Vi ser russiske soldater bli fraktet over elven Volga i fraktbåter, og mens disse båtene blir blåst i luften av tyske bombefly, står de øverskommanderende og skriker ut at alle som forlater båtene vil bli skutt - akkurat som i filmen. I det vi ankommer den andre siden, får annenhver soldat utdelt et gevær. Som i filmen fungerer det slik at soldaten uten gevær løper bak han som har geværet. Hvis han dør, skal soldaten bak plukke opp geværet og dra videre. Kaldt, men slik fungerte det visstnok i krigen. De første detaljene vi legger merke til i Call of Duty er hvordan det hele føles som du sitter midt i det. Kulene fyker over deg, skjermen rister, røykskyer, branner - det ser råflott ut. Hvis gameplayet i sluttproduktet er like bra som grafikken og atmosfæren, vil dette bli en sikker vinner.

Videre fikk vi servert svært lite informasjon om spillet, men avslutningsvis fikk vi høre et svært passende sitat: "Death of a man is a tragedy, death of a million is a statistic". Spillet lanseres på PC og samtlige konsoll, forhåpentligvis til høsten.

Siste fra forsiden