– Call of Juarez må forbys

– Call of Juarez må forbys

En moderne setting har gjort westernserien en smule mer kontroversiell.

Det er bare et par uker siden Ubisoft annonserte det tredje spillet i Call of Juarez-serien. Denne gangen bytter man ut 1800-tallets Ville Vesten med en svært moderne setting.

Forvent deg litt skyting.
Forvent deg litt skyting.

Call of Juarez: The Cartel sentreres nemlig rundt den meget aktuelle narkokrigen i dagens Mexico, og du kan spille en FBI-agent, en sheriff eller en narkotikaspaner. Vi loves action i hjertet av Los Angeles og selvsagt i selve Ciudad Juarez.

Nå vil imidlertid myndighetene i den mexicanske delstaten Chihuahua forsøke å få i stand et forbud mot spillet når det kommer. Grunnen skal ifølge GameSpot være at ungdommen i området kan få et enda mer kynisk forhold til den voldsomme voldsspiralen delstaten opplever.

Bare i byen Juarez mistet nemlig 6000 mennesker livet i narkorelatert vold i 2009 og 2010, det skriver Associated Press. Da er det kanskje ikke så rart at de lokale myndighetene er litt skeptiske til å få servert denne volden på boks.

– Ungdommen her begynner å tro at et slikt blodbad er helt normalt, sier statskongressmedlem Enrique Serrano.

Spillet The Cartel skal etter planen komme til sommeren, på Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Det er polske Techland som står for utviklingen.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen