– Call of Juarez må forbys

En moderne setting har gjort westernserien en smule mer kontroversiell.

Det er bare et par uker siden Ubisoft annonserte det tredje spillet i Call of Juarez-serien. Denne gangen bytter man ut 1800-tallets Ville Vesten med en svært moderne setting.

Forvent deg litt skyting.

Call of Juarez: The Cartel sentreres nemlig rundt den meget aktuelle narkokrigen i dagens Mexico, og du kan spille en FBI-agent, en sheriff eller en narkotikaspaner. Vi loves action i hjertet av Los Angeles og selvsagt i selve Ciudad Juarez.

Nå vil imidlertid myndighetene i den mexicanske delstaten Chihuahua forsøke å få i stand et forbud mot spillet når det kommer. Grunnen skal ifølge GameSpot være at ungdommen i området kan få et enda mer kynisk forhold til den voldsomme voldsspiralen delstaten opplever.

Bare i byen Juarez mistet nemlig 6000 mennesker livet i narkorelatert vold i 2009 og 2010, det skriver Associated Press. Da er det kanskje ikke så rart at de lokale myndighetene er litt skeptiske til å få servert denne volden på boks.

– Ungdommen her begynner å tro at et slikt blodbad er helt normalt, sier statskongressmedlem Enrique Serrano.

Spillet The Cartel skal etter planen komme til sommeren, på Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Det er polske Techland som står for utviklingen.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden