Borderlands-filmen

Cate Blanchett skal spille Lillith i Borderlands-filmen

Gearbox Software

Etter flere uker med rykter og snakkiser, ble det torsdag kveld endelig bekreftet: Cate Blanchett får en ledende rolle i den kommende Borderlands-filmen.

Den australske skuespillerinnen, som blant annet er kjent for sine roller i Ringenes Herre-trilogien og Thor: Ragnarok, skal ikle seg rollen som Lillith, den spillbare «siren»-figuren fra det første spillet i serien.

Lillith har en viktig rolle også utover i serien, der hun blant annet virker som pådriver og mentor for mange av de andre figurene i både Borderlands 2 og Borderlands 3. Nøyaktig hvilken rolle hun kommer til å ha i spillefilmen er det ikke godt å si, all den tid det er meningen at filmen vil ha en original fortelling som kun er løst knyttet til handlingen i spillene.

Godt samarbeid med regissøren

Borderlands-filmen regisseres av Eli Roth som fra før av er mest kjent for sine mange unike skrekkfilmer, men som også arbeidet med Cate Blanchett i filmen The House with a Clock in Its Walls. Han hadde følgende å si om den Oscar-vinnende skuespillerinnen:

– Jeg er så heldig som har den fantastiske Cate Blanchett i en ledende rolle i Borderlands. Vi hadde et utrolig samarbeid i The House with a Clock in Its Walls, og jeg er av den oppfatning at det ikke er noe hun ikke kan få til. Fra drama til komedie og nå til action; Cate får enhver scene til å synge, sa Roth til Entertainment Weekly.

Borderlands-filmen har vært under intern utvikling hos Lionsgate siden kunngjøringen i 2015, men det er altså ikke før i år at produksjonen av filmen starter for fullt. Det kommer med andre ord til å ta en stund før vi får se filmen på kino.

LES OGSÅ: Nå kan du få de tre første Borderlands-spillene helt gratis på PC »

Siste fra forsiden