CDV tar nattevakten

Det taktiske rollespillet basert på filmen Night Watch kommer til vesten, takket være den tyske utgiveren CDV.

Night Watch, fra Nival Interactive, er basert på det som beskrives som tidenes mest populære russiske film. Her spiller du en person med magiske evner, som jobber for en organisasjon som heter Night Watch. Denne organisasjonen har fått i oppgave å beskytte verden mot ondsinnede, mørke krefter fra en magisk dimensjon som heter Dusk. Handlingen foregår både i dagens Moskva og den magiske dimensjonen.

Du kan utvikle personen din i tre ulike retninger, nemlig "shapeshifter", "enchanter" og "mage". Hver av disse grenene har sine egne spesialegenskaper som du får tilgang til etter hvert som du stiger i rang. Spillet inneholder over 70 spesielle egenskaper og magiske formularer, som tillater mange taktiske muligheter på slagmarken.

Night Watch er et taktisk rollespill som minner om en overnaturlig versjon av Silent Storm. Dermed kan vi se frem til ødeleggbare spillmiljøer, en avansert fysikkmotor, omfattende muligheter for karakterutvikling og mye av det andre som gjorde Silent Storm så flott. Den russiske utgiveren Noviy Disk har allerede lansert en engelskspråklig demo av spillet, slik at du kan finne ut om det er noe for deg.

Nå har tyske CDV kunngjort at de bringer Night Watch til det vestlige markedet. De har ikke sagt noe spesielt om når de planlegger å gi ut spillet, annet enn at det kommer i år. CDV har nylig stått for den vestlige utgivelsen av Nivals forrige spill, Hammer & Sickle (som også ser ut til å ha en del likhetstrekk med Silent Storm og Night Watch).

Nival Interactive har forøvrig nylig flyttet hovedkvarteret sitt fra Russland til Los Angeles solfylte California, og fått tidligere Microsoft og Infinitum-mann Kevin Bachus som ny sjef. De har også ansatt en hel rekke andre veteraner fra spillindustrien, og er i full gang med å omstille seg fra å primært være en utvikler av PC-spill til å fokusere i langt større grad på konsoller og mobile plattformer.

Siste fra forsiden