League of Legends / Telenorligaen

Celestial Gaming har funnet gnisten igjen

Telenorliga-veteranene sier kameratskap innad i laget har hjulpet på stemningen.

Celestial Gaming/Riot Games/Gamer.no

I det vi går inn i fjerde runde av Telenorligaen, begynner tabellen å ta form. Som Gamer.no spådde før sesongstart, troner Riddle og nDurance på toppen av tabellen, fulgt av BX3. På en foreløpig femteplass ligger en av ligaens veteraner, Celestial Gaming. Sist runde tapte laget mot regjerende seriemester nDurance, og i kveld skal de spille mot laget som endte på andreplass i forrige sesong; Riddle.

Kveldens kamp mellom Celestial Gaming og Riddle starter klokken 20:00. Resten av kampoppsettet kan du finne på Telenorligaens offisielle turneringssider.

Manglende motivasjon før sesongen

CELESTIAL GAMING BESTÅR AV:

Vis mer

Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Top)
Jakob William «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Hamad «Saitoo» Allaui (ADC)
Håkon «Flaker» Solberg (Support)

Før høstsesongen bestemte Celestial Gaming seg for å prøve noe nytt med lagoppstillingen, og uttalte i en pressemelding at laget kom til å fokusere på å skape god stemning innad i laget, samt finne ny motivasjon til å holde koken i Telenorligaen. Lagets Jungle-spiller Jakob William «Jubel» Andresen sier til Gamer.no at rokeringene har hjulpet laget til å finne gnisten igjen.

Jungle-spiller i Celestial Gaming, Jakob William «Jubel» Andresen.
Celestial Gaming

– Mange av spillerne, meg inkludert, slet veldig med motivasjonen til å spille League of Legends i sommer. Det at Håkon «Flaker» Solberg er tilbake i laget har hjulpet masse med hvordan stemningen i laget er. Han er med på å skape en fantastisk stemning. Når humøret er bra, gjør det at flere snakker når vi spiller, så det merkes godt på kommunikasjonen. Av og til går det litt over styr, og vi har det så morsomt sammen at det kan bli litt useriøst.

Endringene i laget førte blant annet til at to av spillerne endte opp i to nye roller, noe som kan gjøre det vanskelig å utfordre lag med spillere som har spilt i sine roller over lengre perioder. Andresen legger ikke skjul på at Celestial Gamingss satsing kan være moderat i forhold til ligaens mestsatsende lag.

– Jeg tror nok vi satser et hakk lavere enn både nDurance, Riddle og BX3. Det betyr på ingen måte at vi ikke er seriøse når det kommer til å spille i Telenorligaen.

Til tross for en moderat satsing, er Andresens ambisjoner for høstens sesong klare.

– Planen er å kapre førsteplassen. Det er iallfall målet vårt, sier han til Gamer.no.

Spiller bedre på LAN enn på nett

Celestial Gaming har spilt på øverste nivå av Telenorligaens helt siden ligaens oppstart, men står fremdeles uten seier. Laget har likevel vist seg som en sterk utfordrer, og har hatt en tendens til å prestere bedre på LAN enn på arrangement over nett. Andresen forklarer dette med lagets lange erfaring og trygghet til hverandre.

– Generelt er det mange spillere som ikke er komfortable på LAN, og derfor presterer dårligere. På den andre siden er vi, som alltid presterer bedre på LAN, mye grunnet lang erfaring og rolige nerver. Ellers har vi også et overtak siden vi er høylytte, og ofte blir sett på som en underdog. Vi psyker ut motstanderne våre. Derimot, når et arrangement spilles over nett, kan det se ut som om vi er en evig nummer to.

Les også
Oslo Lions gjenoppstår

Den lange erfaringen laget innehar, bringer også med seg et unikt perspektiv på den norske League of Legends-scenen. Å se det gro fra innsiden er noe annet enn å se det fra utsiden, og det kan sammenlignes med å være i en boble. Andresen er på en side positiv til utviklingen vi har sett i Norge, men på den andre siden kritisk til at det er slutt på offisielle sendinger fra Telenorligaen.

– Den norske utviklingen går sakte fremover, men det begynner å komme seg. Jeg håper det blir enda større, spesielt premiepottene i League of Legends-konkurranser på de ulike LAN-ene. Selv føler jeg at Telenorligaen tok et skritt i feil retning da de valgte å kutte ut de ukentlige direktesendte kampene. Jeg vil si det var et stort skritt tilbake for e-sport i Norge.

– Celestial Gaming har betydd mye for den norske League of Legends-scenen

RIDDLE BESTÅR AV:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Tri Tin «k0u» Lam (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Eilertsen (Support)

Innbyttere:
Joachim «Accziz» Torsvik (Top)
Dennis «Denden» Bui (Support)
Anıl «HolyPhoenix» Işık (ADC)

Celestial Gaming har satt sine spor i ligaen, og er et respektert lag i den øverste divisjonen. Dette er også noe klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje kjenner på, og han forteller til Gamer.no at Celestial Gaming har vært med på å sette standarden for god oppførsel i Telenorligaen. Dette ble laget belønnet for under fjorårets SpillExpo, da de ble kåret som vinnerne av ligaens Fair Play-pris.

– Celestial Gaming har betydd mye for den norske League of Legends-scenen. De har alltid vært der, og alltid vært stabile i førstedivisjon. De er det laget folk flest kjenner til, og som gjenspeiler seg i høye seertall når kampene deres strømmes. Spillerne har alltid vært hyggelige, og laget har alltid vært rettferdige i sine handlinger. Dette har vært med å sette standarden for god oppførsel mellom både spillere og lag i Telenorligaen.

Klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

I tillegg til å berømme deres gode oppførsel, velger Barzinje å trekke frem organisasjonens forsøk på å utvikle e-sport i Norge som et lyspunkt.

– Som organisasjon prøver jo også Celestial Gaming å hjelpe til med utviklingen av e-sport i Norge. Det er viktig, sier han til Gamer.no.

Har mer tro på seriens nykommere enn veteranene

Til tross for respekten han har for veteranene, legger ikke Barzinje skjul på at han ikke har særlig mye tro på at de kommer til å henge seg på toppsjiktet av ligaen.

– Hadde de virkelig satset, hadde de hatt et potensiale til å ende opp blant de fire beste lagene, men selv tror jeg at Eclipse kommer til å være det fjerde laget som blir med til sluttspillet. De er et av lagene som trener mest av alle i Telenorligaen, så det hadde ikke forundret meg om de brått overrasker noen. Resten av lagene som kommer til å nå sluttspillet tror jeg blir oss, nDurance og BX3, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden