Telialigaen - League of Legends

– Celestial lever litt for godt av å være regjerende seriemestere

Alf-Kristian «Doctor Nash» Sund i Riddle ønsker å sette på plass søndagens motstander i Telialigaen.

Alf-Kristian «Doctor Nash» Sund i Riddle er klar på at de må vinne mot Celestial, av flere grunner.
Mohammed Barzinje/Riddle

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE AV TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Fact - Northern Light
Nordavind - Dreamz
Starwish - Reapers
Riddle - Celestial

Hovedkampen spilles klokken 20:00, mens resten av kampene går klokken 18:00

Se resten av sesongens kamper i terminlisten »

Per Andre «Bentsen» Bentsen i Celestial forteller at laget føler seg relativt trygge på søndagens motstander i hovedkampen i Telialigaen League of Legends, nemlig Riddle.

– Vi har forberedt oss på denne kampen en stund, og er nokså kjente med dem siden det ikke er så lenge siden vi spilte sist.

LES OGSÅ: Klar for kvartfinale: – Det føles litt spesielt

Bentsen mener at laget endelig begynner å vise seg fra sin beste side.

– De to siste rundene har vi vist mer av hva som egentlig bor i laget. Det var slik vi håpet å spille hele sesongen. Jeg føler det viser at vi er blant topplagene. Vi slo jo for eksempel Riddle 2-0 i NEL nylig, og spiller jevnt med Nordavind som stadig regnes som det beste laget i ligaen, forteller Bentsen.

Søndag kveld er det klart for åttende runde, som er den nest siste runden før seriespillet er over for denne gang. Riddle ligger forholdsvis trygt plasser på en 3. plass, mens Celestial kjemper om å karre til seg den viktige fjerdeplassen. En seier er viktig for at Celestial skal henge med videre, mens et tap for Riddle vil gjøre at de ligger mye dårligere an i forhold til lagene rundt seg.

Kampen ser du på Gamer.no sin Twitch-kanal fra søndag klokken 20:00 »

Slik ser tabellen ut før åttende runde.
Gamer.no

Fokuset på kampen

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Per Andre «Bentsen» Bentsen (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Både Celestial og Riddle er to lag som liker å være tøft ute på sosiale medier før kamper. Denne gangen har det dog vært en del stillere enn vanlig.

Per Andre «Bentsen» Bentsen i Celestial understreker at de må vinne søndagens oppgjør.
Marianne Hofseth/Celestial

– Jeg tror ikke det blir så mange veddemål denne gangen, men Håkon har vel noen tanker om hvor du burde sette pengene siden han er så glad i det. Og du skal ikke se bort ifra at oddsen kan være store på oss på grunn av 1-1-forbannelsen vi har hatt over oss denne sesongen. Igjen.

Les også
– Han kommer til å dominere

I skrivende stund pågår League of Legends Worlds, det man kan kalle VM i League of Legends. Vi har med en nordmann som har kommet seg helt til kvartfinalen. Bentsen sier at han har fulgt med mye så langt, men tror det blir tøft for «Norskeren» og Splyce å komme seg videre.

– Har fulgt nokså mye med på Worlds, og er sykt kult at de kom seg ut av gruppespillet. Hvor mye lenger de kommer gjenstår å se. De er jo andreseedet ut av gruppene så det er stor trussel for om de trekker feil motstandere i de videre kampene, avslutter Bentsen.

Gode forberedelser

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Doctor Nash» Sund (Support)

Alf-Kristian «Doctor Nash» Sund i Riddle på sin side mener at de skal ha god kontroll på Celestial inn mot denne kampen, og understreker at en seier er alfa omega.

– Vi har hatt gode forberedelser til kampen. Vi har kjørt mange treninger for å være i god form mot Celestial. Etter 1-1 mot Fact forrige runde er det veldig viktig å få en seier med tanke på plassering for sluttspillet.

LES OGSÅ:– Forventer at vi møter opp i form mot Fact uavhengig av tapet på søndag

Celestial slo nylig Riddle i NEL, en nordisk League of Legends-liga. Likevel er ikke Sund særlig overbevist.

– Etter «cheese pickene» (å velge helter utenom metaen/det vanlige red. anm.) de vant mot oss med i NEL må vi sette dem på plass før sluttspillet begynner. De lever litt for godt av å være regjerende seriemestere, mener Sund.

Det ligger noe press på Riddle, siden de bør sikre seg minst én trepoenger i de to siste kampene for å være sikret sluttspill. Sund sier det vil være fiasko om de ikke kommer dit.

– Da dette laget ble satt sammen var ambisjonen å bli et av Norges beste lag, å ikke komme til sluttspillet er uaktuelt.

Sund har også fulgt med på League of Legends Worlds. Han mener dog at Splyce og «Norskeren» hadde fått en enkel gruppe.

– Heier på Splyce i Worlds så klart. Det blir veldig spennende med kvartfinale. «Norskeren» har gjort det bra så langt, men vi får se hvordan det går mot gode lag. De fikk servert en litt gratis-gruppe spør du meg, avslutter Sund.

Siste fra forsiden