Celestial slo Demise i Telenorligaen

Celestial overrasket forhåndsfavorittene

Tok årets første seier mot Demise i Telenorligaens femte runde.

Valve

SLIK ENDTE FEMTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2017:

Vis mer

Nordic Warthogs - Labbedans'Vika: 0-2
demise.no - Celestial: 0-2
Temp.no - DeToNator.EU: 2-0
BX3 EK - Norse: 0-2

Mandag kveld kunne Telenorligaens seere få med seg Norse-seier i ukas TV kamp, direkte på TV 2 Sumo. En av de andre kampene i Telenorligaens femte runde vakte imidlertid større oppsikt, nemlig kampen mellom Celestial Gaming og Demise.

Til manges store overraskelse vant Celestial ikke bare ett, men to kart mot Demise, som på forhånd av sesongen ble omtalt som tittelutfordrere. Seieren er årets første for Celestial-spillerne, som nå melder seg på kampen om en plass i sluttspillet.

Har du sett høydepunktene fra fjerde serierunde?

Jevnt til pause på Inferno

SLIK GIKK DE TO KARETNE:

Vis mer

Inferno: 16-10 i favør Celestial Gaming
Train: 16-13 i favør Celestial Gaming

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL GAMING:

Vis mer

Simon «simiz» Øvrevik
Leif Erik «zeptyy» Johnsen
Peder «Croaton» Holterman Solland
Thomas «kwelie» Paaske
Roar «Synthetiq» Klakegg

DISSE SPILTE FOR DEMISE.NO:

Tommy «TommyM» Monsen
Eirik «spity» Hauger
Henrik «neto» Kristengård
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Racer X» Telstad

Celestial åpnet sterkt på det første kartet, med seier i åpningsrundene. Demise slo derimot enda sterkere tilbake, med hele syv strake rundeseire.

Celestial meldte seg på kampen igjen mot slutten av første halvdel, og lagene gikk til pause på stillingen 8-7 i favør Demise.

Pistolrunden i andre halvdel gikk også i Celestial-spillernes favør, som gav de en enkel rundeseier i andre runde. Til tross for at Demise klarte å snu kampen i de to påfølgende rundene, klarte de aldri å stoppe Celestial-spillerne, som med syv strake rundeseire sikret seg det første kartet.

Overbevisende som anti-terrorister

I likhet med det første kartet, sikret Celestial seg åpningsrundene også på Train-kartet. Med overbevisende spill som anti-terrorister sikret de seg en tidlig ledelse, og kunne gå til pause med en komfortabel ledelse, på stillingen 12-3.

Demise våknet imidlertid etter pausen, og åpnet andre halvdel med hele åtte strake rundeseire. Lagene fulgte hverandre, og plutselig stod det 13-13 på poengtavla.

Å spille under press fungerte tydeligvis godt for Celestial-spillerne, som endelig skjøt tilbake da det gjaldt som mest. Tre rundeseire førte til tre poeng for laget, som til slutt vant Train på stillingen 16-13.

Les også
ByLAN fortsetter satsningen på Counter-Strike: GO

– Endelig løsnet det for laget

Celestials klubbeier, Benedicthe Breistøl har tidligere uttalt seg til Gamer.no om klubbens Counter-Strike: GO-lag, og deres ambisjoner om en topp fire-plassering. Mannen som er ansvarlig for Celestials Counter-Strike-lag, Ivor Murtic forteller til Gamer.no at det var godt å se at det endelig løsnet for laget.

– Det kjennes utrolig deilig ut med seier over Demise. Endelig løsnet det for laget vårt, og gutta fikk vist hva de står for. Dette er noe jeg har vært overbevist om siden vi signerte laget, og det er ekstra deilig å bevise oss selv.

Med seier i kampen mot Demise har Celestial samtidig meldt seg på kampen om en plass i sluttspillet, kun tre poeng bak ligaens fjerdeplass. Murtic mener at det er fullt mulig for laget å sikre seg poeng i ligaens siste runder, og dermed sikre en plass i sluttspillet.

– Dersom laget presterer slik de gjorde i dag er det absolutt mulig å ta full pott både mot Labbedans'Vika og Norse, og da vil det plutselig åpne seg muligheter for sluttspill. Likevel mener jeg det er viktigst å ta en kamp av gangen, gjøre sitt aller beste i forberedelsene, og gi jernet når kampen er i gang. Det aller viktigste for oss vil bli å spille vårt absolutt beste, og da er alt mulig, sier han til Gamer.no.

Synes motstanderlaget er overvurdert

Til tross for stempelet som forhåndsfavoritter, ligger Demise på en femteplass, med kun en seier så langt. Simon «simiz» Øvrevik forteller Gamer.no at han ikke har sett på Demise som forhåndsfavoritter, og legger til at han synes laget er overvurdert.

– I mine øyne var vel Demise aldri forhåndsfavoritter, ettersom de verken legger ned timene eller er seriøse nok. Vi spilte helt greit mot de. Ikke veldig bra, men vinner en del viktige runder og pistolrunder. Vi var gode som anti-terrorister på begge kartene, men sleit litt som terrorister. Heldigvis holdt det med rundene vi tok som anti-terrorister.

– Jeg tror folk har overvurdert Demise som et lag. Som enkeltspillere er de nok blant de beste i ligaen, men får tydeligvis ikke vist det som et lag, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden