Telialigaen - League of Legends

Celestial stakk av med den siste semifinaleplassen etter tiebreak-kamp

Etter tre blodige kamper trakk Celestial det lengste strået mot Dreamz.

Kan Celestial klare å gjenta forrige sesongs prestasjon etter å ha kapret en sluttspillplass?
Sindre Stien/Good Game

Var det noe tiebreakeren mellom Celestial og Dreamz ikke manglet, så var det action. Over tre omganger ble det hele 120 drap til sammen, og det lusket en ny kamp rundt hvert hjørne i det de to lagene møttes på Summoners Rift for å finne ut hvem som skal få avansere videre til en semifinaleplass.

Se kampen mellom Celestial og Dreamz i opptak »

Til slutt stakk Celestial av med seieren etter å ha vunnet første og tredje kamp. Det ble akkurat som Eivind «Dacreq» Ommundsen spådde i forkant; at Celestial kun trenger å late som de spiller to best av to-kamper, for så å vinne de første kampene.

LES OGSÅ: – Vi trenger bare å late som om vi spiller to best av to-kamper

Fornøyd med laget

Håkon «KOOLBERG» Solberg er fornøyd med kveldens resultat.
Sindre Stien/Good Game

Dersom Celestial fortsetter å bytte på å vinne for så å tape neste kamp lover det ikke godt videre i semifinalen med tanke på at de endte serien med en seier. Siden semifinalen spilles i et best av fem-format, betyr det at det er der veien ender for Celestial, det forteller nå top-laner for Celestial, Håkon «KOOLBERG» Solberg.

– Semifinalen ender nok 2-3 til den vi møter. Vi taper første og siste kamp i følge statistikken.

LES OGSÅ: – Celestial lever litt for godt av å være regjerende seriemestere

Men dette bremser ikke gleden, og Solberg er fornøyd med hvordan laget spilte under tiebreakeren.

– Ærlig talt er jeg veldig fornøyd med hvordan laget mitt spilte i dag. Vi møter et lag fullt av overlegne individuelle talenter, blant annet MVP i den spanske ligaen 2018 «Hatrixx». Hovedsaklig holdt nerver oss mye tilbake i dag, og vi kommer til å spille mye bedre i semifinalen når «Sharp» ikke lusker i alle buskene.

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Per Andre «Bentsen» Bentsen (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Nå er det sluttspillet som står for tur, og Celestial klarte å unngå femteplassen for andre sesong på rad. På spørsmål om hvem de helst vil møte i en semi-finale har Solberg lagene rangert.

– I sluttspillet vil vi helst møte Riddle, og Nordavind som nummer to. Dette er lag vi har god kontroll på, mens Fact er det eneste laget som har slått oss i den ordinære sesongen.

Les også
Torsdag byr på nok et Rocket League-toppoppgjør i Telialigaen

Det ble ikke mange ulike heltevalg for Solberg i søndagens kamp, og han ble satt til å spille karakteren Kayle i tre kamper på rad, som er en karakter vi har sett mye av i Worlds. På spørsmål om dette var ett innøvd valg, eller om det bare er fordi helten blir spilt mye i kompetitiv sammenheng, svarer Solberg at det er planlagt.

– Kayle er en karakter jeg har spilt litt i solospill, men vi velger henne fordi «Quickom» kun kan spille karakteren Ornn, og da er det en gratis lane for Kayle som blir sterkere jo lengre kampen går.

Som avslutning kommer Solberg med noen ord til Dreamz.

– Takk for kampen. Vi snakkes i jacuzzien til Anders i Sandefjord om litt.

LES OGSÅ: Celestial Gaming og Dreamz møtes i tiebreaker etter nok en poengdeling

Skuffet stjernelag

Bendik «Quickom» Olsen i kjent stil
Privat

Dreamz måtte dermed avslutte sesongen på en femteplass. Etter en gull-ledelse på over fem tusen i kamp én ble det hele snudd på hodet da Celestial klarte å skaffe seg fire drap og Baron Nashor med på kjøpet. Deretter startet prosessen som gjorde at Celestial stakk av med seieren. Bendik «Quickom» Olsen forteller at laget ikke fikk til det de ville.

– Celestial spilte bra og vi klarte ikke gjennomføre det vi ville. Vi er veldig gode på å kaste bort «mid-gamet» vårt, noe Celestial utnyttet til sin fordel.

Dette var første sesong for Dreamz i 1. divisjon som et lag, selv om vi har sett mange av navnene før. På spørsmål om vi kan komme til å se mer av denne lagoppstillingen i neste sesong, svarer Olsen kort.

DISSE SPILTE FOR DREAMZ

Vis mer

Bendik «Quickom» Olsen (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

– Nei det vil jeg ikke tro

På spørsmål om han har noen ord til Celestial etter kampen, holder Olsen seg fortsatt kortfattet.

– Beste top-lane-spiller vant, avslutter han.

Siste fra forsiden