Civilization til konsoll

Neste vår kan du spille Civilization på konsoll eller på vei til jobb.

Da Sid Meier skapte originale Civilization i 1990, ble spillet raskt standarden og definerte en ny sjanger av imperiet-byggende strategispill. Originalen er fremdeles regnet som et av de beste spillene noensinne. Siden den gang har vi fått flere oppfølgere som har tatt serien til nye høyder. Hovedkonseptet i franchisen har imidlertid alltid vært den samme, nemlig å bygge opp den mektigste sivilisasjon gjennom mange tidsaldre.

Se trailer fra spillet

Vis større

Trailer: Sid Meier's Civilization: Revolution

Stikkord:
  • xbox 360
  • playstation 3
  • strategi
  • civilization
  • revolution
  • imperiebygging


I dag kunngjør utgiver 2K Games at Sid Meiers utviklerstudio Firaxis jobber med nye skreddersydde utgaver for stasjonære og håndholdte konsoller.

– Civilization Revolution er spillet jeg alltid har drømt om å lage. Vi gleder oss til å dra nytte av kraften i neste generasjon konsoller, og det kreative ved håndholdte, for å lage et stort og unikt strategispill for både nykommer av serien og millioner av tilhengere som elsker Civilization på PC, forteller Sid Meier, kreativ leder hos Firaxis Games.

Pressemeldingen skryter av en rekke forbedringer i Civilization Revolution, som skal ta opplevelsen til et helt nytt nivå. Det nevnes blant annet dyp og action-spekket verden, og en oppslukende enspilleropplevelse med stor gjenspillingsverdi og sanntidskommunikasjon med andre ledere og rådgivere.

Spilleren kan velge mellom 16 sivilisasjoner, og en bråte kjente ledere å spille med eller mot. Både brettene og tidslinjen skal være mer strømlinjeformet, for raskere og mer intense kamper.

Videre kan vi vente oss utvidet flerspillerstøtte på konsoll, med blant annet video- og stemmekommunikasjon. Her vil spillere kjempe på lag, en-mot-en eller alle-mot-alle, med ett felles mål: Verdensherredømme. Flerspillerdelen har også støtte for rangerte kamper, tabeller, prestasjonspoeng og nedlastbart ekstrainnhold. Du kan også velge å kun møte motstandere som passer til ditt eget ferdighetsnivå.

Det er ikke kjent konkret hvilke stasjonære eller håndholdte konsoller det er snakk om, men vi tør tippe på PlayStation 3, Xbox 360 og DS. Utgivelsen er satt til våren 2008.

Siste fra forsiden