Civilization V på vei

Rydd kalenderen til høsten.

Civilization-serien burde være kjent for alle med interesse for turbaserte strategispill, og nå kunngjør endelig 2K at arbeidet med den femte tittelen er godt i gang med sikte på lansering høsten 2010.

Les også: Anmeldelse: Civilization IV

Civilization V er utviklet med en helt ny spillmotor og skal by på mange forbedringer. Blant annet vil kampsystemet bli helt nytt med mer dybde og intensitet i den taktiske krigføringen og med massive slag og store hærer som dominerer landskapet. Det vil også bli mulig å bombardere fienden fra bak frontlinjene, noe som åpner for nye strategier på slagmarken.

Les også: Anmeldelse: Civilization IV: Warlords

Diplomati-elementet vil også bli dypere enn tidligere, og generelt vil spillet ha en mer realistisk spillmekanikk. Civilization V skal også ha levende, organiske landskaper du kan utforske etter hvert som du utvider imperiet ditt, og ifølge 2K vil selve den visuelle opplevelsen bli storslagen.

Civilization V vil også få en community-funksjon i selve spillet hvor man kan dele innhold med hverandre og konkurrere mot hverandre uten å måtte forlate spillet. Det vil også komme andre multiplayer-elementer i spillet.

Les også: Anmeldelse: Civilization IV: Beyond the Sword

– Hver versjon av Civilization byr på nye utfordringer for teamet vårt. Heldigvis strømmer det stadig på med idéer til hvordan vi kan gi spillerne nye og underholdende opplevelser, sa strategi-seriens far Sid Meier i en pressemelding.

Civilization V kommer altså til høsten, men noe nærmere dato foreligger ennå ikke. Sjekk også hjemmesiden for info.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden