Anmeldelse

Colin McRae Rally 04

Endelig, seks måneder etter det kom til konsoll, er Colin McRae Rally 4 ute på PC. Med en rekke oppgraderinger fra forrige versjon prøver man å overgå tidligere års utgaver. Nettverksspilling er noe av det "nye" spillerne får tilgang til.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Flerspiller
Etter å ha lansert en helt latterlig dårlig flerspiller i Colin McRae Rally 3 har Codemasters denne gangen tatt til vettet og gitt oss en noe bedre variant. Flerspiller i turneringsmodi, dog på samme maskin, er et av de nye elementene. Det viktigste nye er muligheten for å spille på LAN og Internett. Du logges automatisk på Gamespy sitt nettverk og en rekke servere listes opp om du velger å spille på Internett. Her har du muligheten til å spille enten enkle etapper eller hele rally mot motstanderne i andre enden av linja. Måten du ser motstanderne på er som spøkelsesbiler. Med andre ord kjører du for deg selv samtidig som du ser hvor godt de andre gjør det. Det geniale Rally Cross fra Colin McRae Rally 2 er ikke å se denne gangen.

Men er dette med flerspiller egentlig nytt? Nei. Colin McRae Rally 2 hadde denne muligheten allerede for flere år siden. Etter man bommet kraftig med forrige spill har man tydeligvis valgt å lage en halvhjertet variant denne gangen. I spill nummer to hadde man en hel haug spillmodi i flerspiller, her har man ett! Takk for forsøket Codemasters, men det her duger rett og slett ikke! Ja, spillet er bedre på alle andre områder, men på flerspiller er Colin McRae Rally 2 fortsatt kongen av serien. Med andre ord; For lite, for sent.

Konklusjon
På PC har man egentlig ikke så mange valg, du kan spille Colin McRae Rally eller du kan glemme Rallyspill. Da er det godt at serien fortsatt er blant det beste innen sjangeren. Gjennom forsøk og feiling har man kommet fram til et produkt denne gangen som på de fleste områder er mye bedre enn i tidligere utgaver. Fysikken og grafikken kan ikke en gang sammenlignes med tidligere. Lyden er også at det svært gode slaget, det er ikke fritt for at de kiler litt i magen når man står der på startstreken med motoren opp mot rødmerkingen. Lyden fra motoren er som den vakreste sang. På disse områende er altså Colin McRae Rally 4 overlegent de tidligere spillene. Der man har bommet stygt er på flerspiller. Det er så klart bedre enn det var i Colin McRae Rally 3, hvor flerspiller på nettverk var fullstendig fraværende. Problemet er bare at det ikke en gang når flerspilleren i spill nummer to til knærne.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden