Conan i det fjerne østen

Age of Conan-utvidelse offisielt avduket.

Robert E. Howards populære univers forbindes gjerne med vold, lettkledde damer og vakre naturområder. Sånn sett har Funcoms Age of Conan lykkes på alle måter: De fleste er enige i at dette digitale Hyboria ikke kan være langt unna Howards egen visjon.

Men foruten det rent estetiske og atmosfæriske, var det mye problemer med MMORPG-et til den norske utvikleren når det ble sluppet i mai 2008. Kort sagt var det mye som manglet for at Age of Conan kunne regnes som et fullverdig spill i sjangeren, mest fordi store deler av spillet var tomt for innhold.

En av de nye rasene?

Mange av problemene er nå fikset, men spillet kan enda ikke sies å være helt ferdig. Spillet trenger mer kjøtt på beina, og heldigvis er det dette den nylig annonserte utvidelsen, Rise of the Godslayer, håper å bidra med. Her får vi ingen økt nivågrense, i stedet loves spillerne mer innhold på de totalt 80 nivåene. Til og med startområdet Tortage vil oppdateres.

Det viktigste tillegget er det nye riket Empire of Khitai, som er tungt inspirert av den østlige delen av Asia og den enorme kulturelle bredden disse områdene innehar. Her vil det være innhold både for spillere som kommer våte bak øra fra Tortage, og ting å gjøre for veteraner som har nådd de senere delene av spillet. Store og nyutviklede områder med nye og annerledes oppdrag gjøres tilgjengelig. De enorme områdene til Khitai-riket vil ifølge utviklerne ha mye forskjellig å by på.

Stilig tiger

Folket i Khitai har det tøft for tiden, og Conan har selv skylden. Barbarkongen drepte nemlig den såkalte Elefantguden i sine yngre dager, og som følge av dette har merkelige og forferdelige ting begynt å skje i riket. Konflikter og raseri bygges opp, og som spiller velger du side i elendigheten.

Utvidelsen vil gi oss en helt ny rase å leke med, nye våpen, muligheten til å benytte seg av forskjellige kampsportaktige taktikker, og to nye ridedyr. Disse er henholdsvis ulven og tigeren, og selv om begge innledningsvis er små og lite hjelpsomme, vil dyrene vokse til å bli voldsomme drapsmaskiner og ikke minst effektive transportmiddel.

Her har vi bare nevnt noen av forandringene og oppgraderingene Rise of the Godslayer vil by på. Noen vil kanskje si det er for tidlig for Funcom å tenke på utvidelser allerede. Men nå som Age of Conan endelig nærmer seg nivået det lovet å ha før lansering i fjor, er det nok ikke naivt å håpe at denne utvidelsen kan gi oss noen heftige voldsopplevelser i Conans verden.

(Kilde: pressemelding)

Siste fra forsiden