Blogg

Conan inntok Holmenkollen

Funcom slo på stortromma

Tirsdag var verdens spilløyne rettet mot Conans krigsleir i Holmenkollen.

HOLMENKOLLEN (Gamer.no): Aylar var der, verdenspressen var der, fansen var der, og ikke minst – Conan Barbaren var der. Tirsdag ble Age of Conan: Hyborian Adventures feiret med mjød og fyrverkeri i skyggen av «trollmannens tårn», Holmenkollen. Nå er det bare ni dager til onlinespillet gis ut her til lands.

Conan på plass på tronen sin i Holmenkollen. Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Dette er helt fantastisk, men det har kostet mye tid og penger. Man burde ha brukt et halvt år på å sette i stand et slikt arrangement, jeg har bare hatt noen uker å meg, fortalte PR-sjef i Funcom, Erling Ellingsen, til Gamer.no, uten å ville gå inn på nøyaktig hva arrangementet har kostet.

Kjempeshow

Ellingsen har kanskje hatt knapt med tid, men for et show gjestene fikk høyt over Oslo by tirsdag kveld. Mens Conan satt på sin trone sørget et hundretalls statister for en autentisk stemning. Det var nesten som å være tilstede i en krigsleir. Her gikk smia konstant, ryttere dundret fram og tilbake på sine hester, lammelår ble spist av benet og kar fulle med tørkede sauehoder gjorde at amerikanske journalister boblet over med sjokkblandet fryd.

– Vi slår på stortrommen fordi vi vil skrive Age of Conan-lanseringen inn i historiebøkene. Vi har flydd inn over 100 journalister som bivåner dette. Interessen har vært enorm, og medier som BBC og Sky News er på plass her i kveld, sa Ellingsen.

Hele opplevelsen ble enda bedre da Helene Bøksle dukket opp for å fremføre musikken fra spillet. Det var virkelig magisk.

Griller på rekke og rad med kylling, svin og får sørget for at de mange oppmøtte fikk nok næring, og i barene var det aldri et «nei» å få. Jeg tror faktisk den ekte Conan og hans følge ville ha hatt det utmerket i den småkjølige vårkvelden. Etter hvert viste trollmannen sine kunster også, i form av et flott og lavtflyvende fyrverkeri over kveldshimmelen. Dette markerte slutten på del én av lanseringsfesten, nå hadde tiden kommet for å gå under jorda.

Flammer er til for å lekes med. Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Rask neger

Etter å ha navigert oss forbi en morsom flammesluker og ned en mørk trapp var vi på plass i et avlangt rom fylt med, hold dere fast, barer. Her var det også lekne magedansere som viste seg fra sin sensuelle side i store metallbur, og en scene i enden av salen holdt løfter om en rocka aften. Etter en liten stund dukket nemlig Hank von Helvete og hans Turboneger opp, da tok det virkelig av under jorda i Holmenkollen. Bandet spilte fletta av publikum, og Hank slo noen anekdoter om spill mellom hver låt.

Jeg har vært på en del pressturer i utlandet, og opplevd veldig mye rart. Likevel var det noe helt spesielt å få være med på et slikt arrangement på norsk jord. Hele opplegget var godt gjennomført og veldig unikt. Mitt inntrykk er at den internasjonale pressen fikk oppleve noe friskt og unikt i Holmenkollen. Funcom ville gjerne at dette skulle bli en lansering for historiebøkene, det tror jeg da også at det ble. Så gjenstår det å se om selve spillet, som slippes 23. mai, blir en like stor suksess.

– Det er veldig deilig å være så nære på utgivelsen. Nå skal vi få spillet ut av kontoret og til spillere, avslutter Ellingsen.

Les også
Fra zombier til blekkspruter

Siste fra forsiden