Conan uten Directx 10

Trenger mer finpuss

Funcom har bekreftet at Age of Conan ikke vil støtte Directx 10 ved lansering.

I dag slippes Age of Conan i USA, tre dager før vi får onlinespillet her i Norge. Det blir imidlertid uten Directx 10-støtte.

Moro å skyte forsvarsløse kuer, gitt.

Funcom skriver i en pressemedling at Directx 10 utvilsomt er fremtiden for PC-spilling, men utvikleren vil ha mer tid på å utvikle en skikkelig Directx 10-motor som er på linje med Microsofts visjoner for PC-spillingens fremtid.

Vi har blitt lovet at spillet skal vises med Directx 10 for første gang under årets Games Convention, som finner sted i midten av august. Da er selvsagt Gamer.no på plass for å teste.

Den norske utvikleren kan også melde om at spesialutgaven av Age of Conan er utsolgt i alle territorier, selv etter at man trykte opp flere eksemplarer. Det er nå produsert 110 000 samlerutgaver, og det skal kun være mulig å få tak i noen få ved butikkutgivelsen.

Videre fortelles det at antall forhåndbestile spill har vært overveldende, og at det sendes ut 700 000 kopier ved utgivelse. Dermed kan serverkapasiteten bli sprengt, og det jobbes med å utvide denne kapasiteten.

– Hvis de tallene vi har er korrekte, snakker vi om det høyeste forhåndsbestillingstallet for en global utgivelse av et orginalt PC-spill noensinne. Det inkluderer World of Warcraft-slippet, sier Funcoms Morten Larssen, uten at han faktisk oppgir dette tallet.

Age of Conan gis ut her til lands fredag 23. mai.

Siste fra forsiden