Counter-Strike 2 - E-sport

Counter-Strike 2 debuterer på proffscenen i IEM Sydney

Gruppespillet er allerede i gang - fredag fyres det løs i Australia.

Håvard «Rain» Nygaard og FaZe håper på en opptur i IEM Sydney.
PGL eSports

Gruppespillet i IEM Sydney er allerede godt i gang, og første dag av gruppespillet er ferdig. For første gang så konkurreres det på toppnivå i Counter-Strike 2 etter lanseringen i september. Fredag er det altså debut for spillet på scenen i Sydney, noe som virkelig setter spillet på kartet frem mot neste Major-turnering i førstkommende vår.

Følg IEM Sydney på Twitch-kanalen til ESL »

Den norske klubben Apeks er med, samt Håvard «rain» Nygaard i Faze og Håkon «hallzerk» Fjærli i Commplexity skal kjempe med nebb og klør for å få være med på sluttspillet. I skrivende stund har begge lagene tapt sine åpningskamper, og har kniven på strupen i dagens oppgjør som går torsdag formiddag.

LES OGSÅ: Leverer på det viktigste: å fremdeles føles som Counter-Strike »

Nytt format

Gruppene i IEM Sydney

Vis mer

Gruppe A:

eu Vitality
ru Betboom
eu Faze
eu GamerLegion
eu Natus Vincere
eu Apeks
eu Mouz
au Vertex

Gruppe B:

eu ENCE
cn Lynn Vision
eu Fnatic
ru Cloud9
ua Monte
us Complexity
eu G2
au Grayhound

Turneringen spilles ikke bare for første gang i Counter-Strike 2, men følger også det nye kampformatet lansert av Valve. Det betyr at det er førstemann til 13 i hver kamp, i stedet for førstemann til 16. Det blir spennende å se hva dette vil bety både for spillere og arrangører.

De nye røykgranatene vil også by på et spenningsmoment. Hvordan vil de proffe utnytte dem, og kommer de faktisk til å bruke høyeksplosive granater for å skaffe seg en rask titt gjennom dem?

Siden turneringen går i Australia spilles kampene relativt tidlig om morgenen. Både kvartfinalene og semifinalene starter klokken 07:30 norsk tid henholdsvis fredag og lørdag, mens finalen går søndag klokken 09:30.

LES OGSÅ: Slik blir Counter-Strike 2 »

Siste fra forsiden