ELeague

Counter-Strike har funnet veien inn i amerikanske TV-stuer

Etter flere år som en av Twitch mest populære spill, frir nå skytespillet til TV-seerne.

ELeague arrangeres i den nyoppussede arenaen State-of-the-Art studio i Atlanta.
Turner Broadcasting System

ELeague er en nyoppstartet liga hvor 24 lag skal kjempe om over 10 millioner norske kroner som fordeles mellom alle deltakende lag. Ligaen arrangeres som et samarbeid mellom det amerikanske mediekonglomeratet Turner Broadcasting System (TBS) og talentbyrået WME/IMG.

Det er høyt produksjonsnivå på sendingene fra ELeague.
Turner Broadcasting System

– Vi er stolte av å samarbeide med Turner for å gi konkurransebasert spilling en helt ny plattform som møter behovet til industriens voksende tilhengerskare og tiltrekker nytt publikum verden over, sa Mark Shapiro, innholdssjef i WME/IMG i en pressemelding da ligaen ble annonsert tidligere i våres.

Utspring på amerikansk kabel-TV

SLIK ER LAGENE FORDELT I ELEAGUE

Vis mer

For øyeblikket er tre grupper annonsert. De tre andre vil bli publisert nærmere sine starttidspunkt.

Gruppe A

Luminosity Gaming
Cloud9
Team Liquid
Renegades

Gruppe B

Ninjas in Pyjamas
OpticGaming
G2 Esports
Selfless Gaming

Gruppe C

Astralis
NRG
Counter Logic Gaming
SK Gaming

Gruppe D

Ikke annonsert

Gruppe E

Ikke annonsert

Gruppe F

Ikke annonsert

Lagene som foreløpig ikke er delt inn i grupper er: Complexity, Team Dignitas, Echo Fox, Team EnVyUS, Faze Clan, FlipSide3 Tactics, Fnatic, Gambit Gaming, Mousesports, Natus Vincere, Team SoloMid og Virtus.Pro.

Les også
Gikk fra 5. divisjon til 1. divisjon på to år

TBS er kjent for å vise sportsarrangement og vil med dette prosjektet utvide horisonten ved å vise direktesendt e-sport på amerikansk kabel-TV.

– Denne satsingen er et godt eksempel på vår forpliktelse mot den voksende e-sportbransjen, og Turner er den perfekte partner for å realisere dette. Vi har hatt stor glede av å jobbe med Valve og lagene gjennom prosjektet, og er spent på fremtiden, forteller Tobias Sherman, sjef for e-sportavdelingen til WME/IMG.

Vises også på Twitch

For øyeblikket er det kun gruppespillfinalene som blir direktesendt på TV, men TBS har innledet samarbeid med TV-aktører i blant annet Kina, Russland, Polen og Tyskland, slik at flere skal få med seg kampene. I tillegg vises kampene for hele verden på strømmetjenesten Twitch.

Gruppespillet avholdes 24. mai til 1. juli i den nyoppussede arenaen State-of-the-Art studio i Atlanta. Med sine 930 kvadratmeter er denne arenaen skreddersydd for e-sportarrangement.

ELeague åpnet med et smell den første uken. Det er notert 4,3 millioner videostrømmer på nettstedet Twitch og den første TV-sendingen skal ha blitt sett av over 500 000.

– Vi er forpliktet til å tilby en suveren produksjonsopplevelse over flere plattformer, og vil fortsette å tilby e-sportmiljøet engasjerende kvalitetsinnhold, meldte Lenny Daniels, president hos Turner Sports på nettsidene til ligaen.

Sluttspill og finale i juli

Spillerne blir tildelt egne garderober, hvor de har tilgang til en PC for eventuell oppvarming og øving før kampstart.

Les også
Har vært med helt siden starten av Telialigaen - nå risikerer Celestial å bli trukket

Selve gruppespillet er satt opp slik at alle lag møter hverandre to ganger. Dette fører til at lagene får seks kamper til sammen. Seier gir ett poeng, null poeng for tap. Lagene som vinner sin gruppe går direkte videre til sluttspillet.

Andreplassene og de to beste tredjeplassene havner i en «Siste sjanse»-kvalifisering for å sikre seg plass i sluttspillet som foregår fra 12. juli til 30. juli.

Siste fra forsiden