StarLadder Berlin Major 2019

Counter-Strikes femtende major-turnering arrangeres i Berlin

StarLadder får æren av å arrangere sin første major.

Tony Webster, Flickr CCA2.0 Generic

Den neste majoren i Counter-Strike: GO vil gå av stabelen i Berlin i Tyskland. Det er StarLadder som er tildelt den femtende majoren og offentliggjør det hele mandag morgen.

Årets første major er allerede godt i gang. Joakim «jkaem» Myrbostad og Renegades gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen. I hovedturneringen venter også Håvard «rain» Nygaard og FaZe som starter onsdag.

LES OGSÅ: Onsdag starter IEM Katowice-majoren - norske «jkaem» i aksjon

Sluttspillet vil finne sted i Mercedes-Benz Arena og vil ha plass til inntil 14 000 tilskuere i følge arrangøren. Mercedes-Benz Arena er regnet som Tysklands nest største multifunksjonelle hall, rett etter Lanxess Arena, som brukes under storturneringene i Köln.

De øvrige lokasjonene er foreløpig ikke gjort kjent, men vil finne sted i Berlin forteller arrangøren. Dette gjør at en Counter-Strike: GO Major nå returnerer til Tyskland etter at Köln var vert i tre år, fra 2014 til 2016.

Som vanlig ligger premiepotten i den Valve-sponsede turneringen på 8,6 millioner norske kroner, i tillegg til 430 000 kroner i hver Minor. Det gjør at det ikke gjøres store endringer mellom årets første og andre Major. Det var heller ingen stor overraskelse når StarLadder Berlin Major 2019 nå offentliggjøres. Allerede 7. februar verserte de første ryktene om årets andre major.

Slik foregår Major-syklusen

Under finner du en oversikt over hvordan prosessen frem til en Major fungerer og hvordan denne ser ut for StarLadder Berlin Major 2019. Datoene for de åpne og lukkede kvalifiseringene er foreløpig ikke gjort kjent, men lagene som ikke er kvalifisert eller invitert må ta seg gjennom disse for å komme til sin respektive Minor.

DatoHva skjer?
17. - 21. juliMinor for Europa og Amerika
24. - 28. juliMinor for CIS-regionen og Asia
29. juliMinor playoff
20. - 25. augustChallenger Stage (tidligere kjent som Main Qualifier)
27. august - 1. septemberLegends Stage (gruppespillet i Majoren)
5. - 8. septemberChampions Stage (sluttspillet i Majoren)

Siste fra forsiden