Anmeldelse

Crimson Skies: High Road to Revenge

Tiden da Xbox-konsollet ikke kunne skilte med egne og personlige titler er allerede over, og Microsoft er mer enn ivrig etter å gjøre flere og flere spill-franchiser unike for Xbox-en. Vi har allerede sett det med Midtown Madness 3, en serie som tidligere har vært tilgjengelig til PC, men som nå altså kun er å finne på den sorte spillemaskinen.

Side 1
Side 2
Side 3

Crimson Skies: High Road to Revenge er kanskje ikke en direkte oppfølger til arkade-spillet som på PC ble sluppet for tre år siden, i hvertfall ikke i tradisjonell forstand, men det er ingen grunn til å la det gå hus forbi. Flyspillet er en unik og mesterlig utført tittel som videre forgyller Xbox-ens spillsortement.

Historie-vrien servert igjen
Konseptet ved at historien har tatt en annen vending enn den har gjort i virkeligheten er tvilsomt et særlig originalt tema lengre. Også i Crimson Skies har historien tatt en morsom vri, samtidig som det har vært lite vennlig mot de forente stater - USA. Vi befinner oss i et politisk og teknologisk alternativt 30-tallet. Statene er ikke særlig forente lengre, på den måten at landet nå er delt opp i forskjellige nasjoner som kjemper bittert mot hverandre - hovedsakelig i luften. Dette er tiden for luftpirater av heller tvilsom karakter, og hvor storslåtte luftskip menger seg i himmelbildet sammen med akrobatikk-fly og andre mirakuløse doninger.

Du inntar rollen som Nathan Zachary, en luftpirat som heldigvis er innehaver av et godt og rettferdig hjerte, men som ikke har problemer med å gå av veien for ekstra penger, fly og en god runde med poker. Det er slik vi blir kjent med ham - han har nettopp tapt en av disse rundene, og prisen han måtte betale var hans kjære luftskip ved navn Pandora. Men det som er tapt er ikke tapt for alltid, det mener naturligvis Nathan, og ikke lenge etter står du igjen med nøklene til den majestetiske farkosten.

Crimson Skies er et relativt typisk oppdragsbasert arkade-flyspill hvor oppdragene mer eller mindre er sømløst integrert i hverandre. Spillet slipper deg ut i forskjellige verdener, hver med sin setting, og presenterer deg til oppdrag etter oppdrag som du utfører etter hvert som det passer. Mellom disse oppdragene kan du slappe av og planlegge dine videre strategier i ditt eget hjem i luften - nettopp Pandora. Her kan du bytte fly og få en viss oversikt over det hele, og når som helst slippe deg ut i begivenhetene igjen når du er klar.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden