Criterion skroter bilspillprosjektet sitt – skal jobbe med Star Wars

Det blir ikke noe av Beyond Cars.

Konseptkunst fra Beyond Cars.
Criterion Games

Under E3-messen i 2014 viste Criterion Games frem Beyond Cars, et bilspillkonsept de puslet med som skulle gå forbi det studioet hadde gjort med Burnout-spillene. GameSpot melder at spillet har blitt strupet, og at studioet nå jobber med noe nytt.

Beyond Cars-prosjektvideo. (Video: Criterion Games)

– Selv om de har gått videre fra det forrige prosjektet de har snakket om, og ikke jobber mer med det, fortsetter de å bygge nye ideer og å eksperimentere med nye merkevarer for EA, i tillegg til at de fortsetter med å samarbeide med andre EA-studio, fortalte en EA-representant.

Beyond Cars skulle bli et allsidig bilspill, med mer fokus på en svær andel alternative kjøretøy. Planen var å by på alt fra helikopter til vannscootere og quad-bikes, i stedet for de typiske bilmodellene som dukket opp i studioets tidligere spill. Det skulle blitt det største spillet fra studioet til nå. Du kan se presentasjonen av spillet i videovinduet oppe til høyre.

Jobber nå med Star Wars

Som EA-representanten viser til, jobber Criterion Games nå med Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission sammen med DICE. VR-opplevelsen skal slippes til PlayStation VR en gang i høst.

Noen Criterion-avhoppere lanserte nylig et helt annerledes spill, kalt Dangerous Golf. Spilleren skal der prøve å totalødelegge fire forskjellige områder med en golfball – en bensinstasjon, et ballrom, et kjøkken og et middelalderslott – mens man sanker inn poeng for å gjøre trikseskudd. Spillets mottagelse har vært heller laber.

Apropos Star Wars:
EA droppet kampanjedel til Star Wars Battlefront for å rekke The Force Awakens-lanseringen »

Siste fra forsiden