Cuba raser mot Black Ops

Det nyeste Call of Duty-spillet er visst perverst og sosiopatisk.

Pengemaskinen Call of Duty: Black Ops ble lansert på tirsdag, og akkurat nå er det nok millioner som sitter og skyter kalkulert rundt seg i den kalde krigens tidsalder.

Det er imidlertid ikke alle som koser seg med Black Ops, i hvert fall ikke de med lojalitetsbånd til Cubas tidligere president, Fidel Castro (toppbildet).

Call of Duty: Black Ops.

Cuba er et av de få landene i verden som har en kommunistisk regjering, og de reagerer kraftig på noe av innholdet i Activisions stortittel. Via det statsstyrte nettstedet Cubadebate (spansk) går man spesielt ut mot spillets første brett (se opp for spoilere under:)

– USA lanserer spill som går ut på å drepe Fidel, heter det i overskriften.

Dette refererer til et oppdrag der spilleren skal forsøke å drepe en ung Fidel Castro rett etter at han styrtet diktator Fulgencio Batista. Spillerne dreper isteden en såkalt dobbeltgjenger, og blir fanget.

– Logikken i dette spillet er dobbelt pervers. Først og fremst glorifiserer man de ulovlige angrepene som ble planlagt av USA mot den cubanske lederen. Så oppforder man også til sosiopatisk oppførsel hos amerikanske unge, det er først og fremst de som er forbrukere av disse virtuelle spillene, heter det i artikkelen.

Samme artikkel kritiserer også Grand Theft Auto: San Andreas og The Warriors, som man mener at maner til vold i USA og gjør vold til en forbruksvare.

Vår anmelder var ganske fornøyd med Black Ops, og Marius Jentoftsen skrev i sin omtale at dette er det beste spillet Treyarch noen gang har laget.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden