Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 ble den største digitale spillanseringen noensinne

Og spillbransjen generelt hadde også en rekordmåned.

CD Projekt RED

Det er nå en veletablert sannhet at Cyberpunk 2077 fikk en mildt sagt lunken mottakelse på grunn av mange tekniske problemer, spesielt på forrige generasjon spillkonsoller. Det har ikke hindret spillet i å selge meget bra.

Som blant andre Gamesindustry.biz rapporterer har markedsanalytikerne hos Superdata nå konkludert med at Cyberpunk 2077 ble den største spillanseringen noensinne når det gjelder digitale salg forrige måned.

Det ble ifølge tallene til Superdata solgt 10,2 millioner digitale eksemplarer av CD Projekts nye spill i løpet av desember måned, som skal være ny månedsrekord.

– En suksessfull markedsføringskampanje og renommeet til The Witcher 3: Wild Hunt sørget for den nødvendige hypen til at CD Projekt Red-tittelen satte rekorder til tross for problemer med ytelse på konsoll, utbredte glitcher og fjerningen av spillet fra PlayStation Store på ubestemt tid, skriver analysebyrået.

CD Projekt RED

God måned for spillbransjen

Superdata bemerker at salgstallene inkluderer de eksemplarene som ble refundert, men refunderingene skal ikke ha påvirket det samlede salgstallet i nevneverdig grad, sier selskapet.

Med andre ord ser det ut til at det er relativt få Cyberpunk 2077-spillere som har benyttet seg av refunderingstilbudet.

Det er allerede kjent at spillet har blitt en salgssuksess. I desember rapporterte CD Projekt Red at spillet hadde solgt i 13 millioner eksemplarer per 20. desember, som altså inkluderer både fysiske og digitale eksemplarer.

Superdata kan øvrig også opplyse at desember måned satte en ny rekord for spillbransjen generelt. Den totale digitale spillomsetningen lå på 12 milliarder dollar, som skal være en økning på hele 15 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Det er Cyberpunk 2077 som ble den mest solgte tittelen på PC-plattformen, mens på konsoll var det Call of Duty: Black Ops Cold War som lå på topp, med Cyberpunk 2077 på tredjeplass.

Les også: CD Projekt RED-sjefen tar på seg skylda for Cyberpunk 2077-lanseringen »

Siste fra forsiden