Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 får mikrotransaksjoner, men kun til flerspillerdelen

Blir ikke «aggressive», lover utvikleren.

CD Projekt RED

CD Projekt RED har tidligere gjort et stort poeng ut av sin motstand mot «skjulte triks» og «grådighet», noe mange har tolket dithen at Cyberpunk 2077 ikke får noen mikrotransaksjoner i det hele tatt. Nå har studioet ryddet litt opp i spekulasjonene.

I en tale til investorer nylig (via Eurogamer) bekrefter CD Projekt RED-sjefen Adam Kiciński at flerspillerdelen til Cyberpunk 2077 får mikrotransaksjoner, men at disse ikke skal bli påtrengende.

Vil ikke opprøre spillerne

CD Projekt RED

– Vi vil at spillere skal være fornøyde når de bruker penger på våre produkter. Det er også tilfellet for mikrotransaksjoner: Du kan selvsagt forvente dem, og Cyberpunk er en god setting å selge ting i, men det blir ikke aggressivt; det vil ikke opprøre spillere, men gjøre dem fornøyde – det er i alle fall vårt mål, sa Kiciński.

Studiosjefen presiserte ikke at kommentaren kun gjaldt flerspillerdelen, så i en oppfølgingsmelding på Twitter gjorde CD Projekt RED det klinkende klart at enspillerdelen blir fri for fenomenet.

– Ingenting har endret seg. Cyberpunk 2077 er et enspillerspill med null mikrotransaksjoner. Ett enkelt kjøp. Ingen triks. Ikke tro på clickbaiten, heter det i meldingen.

CD Projekt RED kom med den endelige bekreftelsen av flerspillerdelen først for et års tid siden, men studioet har gjort det klart at enspillerdelen blir hovedfokuset i lang tid fremover, med blant annet større mengder gratisinnhold som skal slippes etter lansering.

Hva flerspillerdelen skal by på, eller akkurat når den blir tilgjengelig, vet vi ennå ingenting om.

Les også: Slik blir våpnene i Cyberpunk 2077 »

Siste fra forsiden