The Witcher-utviklerne: – Vi overlater grådighet til andre

Lover at du får det du betaler for med Cyberpunk 2077.

CD Projekt Red

The Witcher-utvikler CD Projekt Red har gjennom alle år fremstilt seg som et utgiklingsstudio som spiller på lag med kundene sine. Med ting som betydelige gratisoppdateringer, en mer tradisjonell tilnærming til pengeinntjening og en sterk tilstedeværelse for fansen, er ikke ryktet ufortjent heller.

Derfor fikk en del fans en liten overraskelse i helgen. YouTube-kanalen Pretty Good Gaming snuste opp et polsk intervju med investorbladet Strefa, der CD Projekt Red-leder Adam Kiciński snakker om at salgsforventningene til Cyberpunk 2077 er høyere enn de var til The Witcher 3: Wild Hunt, og at studioet ser på muligheten til å ha et sterkere «kommersielt fokus». YouTube-kanalen tolket dette som at studioet så på et «games som service»-element knyttet til flerspillerdelen.

– Ikke noe bullshit

I en Twitter-melding prøver studioet å berolige YouTube-kanalen og seerne.

Lover et spill på samme bølgelengde som The Witcher 3.
CD Projekt Red

– Ikke vær bekymret. Når dere tenker på Cyberpunk 2077, ikke tenk at det vil vær noe annet enn The Witcher 3. Et svært historiedrevet enspillerfokusert sandkasserollespill. Ingen skjulte haker, du får det du betaler for – ikke noe bullshit, kun ærlig spilling som med The Witcher 3. Vi overlater grådighet til andre, forteller studioet i Twitter-meldingen.

Siden Kicińskis kommentar i bladet er ganske vag, er det vanskelig å vite akkurat hva han sikter til. Vi vet fra før av at Cyberpunk 2077 skal ha et flerspillerelement, men vi aner ikke hvordan dette skal se ut.

I en tid der spillgiganter som EA, Activision-Blizzard, Take-Two og Ubisoft ser store profittmarginer på mikrotransaksjoner – faktisk til en slik grad at inntektene overgår det digitale spillsalget i enkelte tilfeller – er det ikke en urimelig frykt at også det polske studioet ser på inntjeningsmuligheter. Det er likevel for tidlig å si noe om hvordan dette ender opp.

Noe helt nytt

… men det kommer selvfølgelig til å se annerledes ut enn Geralts eventyr.
CD Projekt Red

Cyberpunk 2077 skal være noe litt annet enn The Witcher-spillene, med mer fokus på frihet, både for spilleren og utvikleren. Dette blir lettere, siden Cyberpunk 2077 ikke er knyttet like sterkt til en eksisterende fiksjon med definerte figurer som suksesserien er.

Dette blir også det første spillet CD Projekt Red prøver seg på utenfor The Witcher-fiksjonen. Her er det mer fokus på kybernetiske modifikasjoner og høyteknologiske våpen, men i likhet med studioets nyeste spill er fremtidsvisjonen plassert i sandkasse- og rollespillsjangeren.

Fikk du med deg at The Witcher-serien hadde andre planer på et punkt?
The Witcher kunne ha vært et helt annerledes spill »

Siste fra forsiden