Telialigaen - League of Legends

«Dacreq» hentes inn som ekspertkommentator i Telialigaen

– Han er ektremt sterk faglig sett, både som spiller, trener og kommentator, sier Julian «DogSledder» Nash om sin nye medkommentator.

Eivind «Dacreq» Ommundsen hentes inn som ekspertkommentator i Telialigaen League of Legends.
Mohammed Barzinje/Riddle

I oppkjøringen til høstens sesong av Telialigaen annonserte Kristian «Sangopan» Heggland at han ikke kom til å fortsette som kommentator for Telialigaen grunnet personlige årsaker.

Jakten på hans erstatter har foregått i kulissene, og mandag ble det klart at Eivind «Dacreq» Ommundsen er den utvalgte til å danne makkerpar med Julian «DogSledder» Nash i Telialigaens sendinger.

– «Dacreq» var den første jeg tenkte på som Kristians erstatter, og han har vært mitt øverste ønske som min sidemann gjennom hele prosessen. Han er ekstremt sterk faglig sett, både som spiller, trener og kommentator. Denne treenigheten av erfaring anser jeg som en uvurderlig ressurs, forteller Nash til Gamer.no om hans nye medkommentator.

LES OGSÅ: Stor boikott etter at Norges E-sportforbund la VM-kvalifisering til Smiths venner-eide lokaler

Bred erfaring fra Leauge of Legends-scenen

Ommundsen er på ingen måte en nykommer i den norske League of Legends-scenen. Han har spilt på det øverste nasjonale nivået i flere år, og har siden gått inn i trenerrollen for både Domino og Riddle. Selv kan han fortelle at overgangen til kommentering var noe tilfeldig.

«Dacreq» har bred erfaring som spiller, trener og kommentator.
Mohammed Barzinje/Riddle

– Jeg har deltatt i førstedivisjon som enten spiller eller trener i snart fire år. Da jeg ikke fant meg et norsk lag jeg ønsket å spille for i fjorårets vårsesong fikk jeg muligheten til å prøve meg som ekspertkommentator hos Aim Studios. Det var visstnok mange som mente at jeg sa mye fornuftig på sending, for etter en liten stund fikk jeg plutselig tilbud om å trene flere lag, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Det er vel egentlig der jeg er i dag. Jeg trener Riddle i NLC, og er kommentator i de norske ligaene.

LES OGSÅ: Sverige gir e-sporten unntak fra innreiseforbud – sikrer antageligvis høstens CS:GO-major i Stockholm

Ommundsens erfaring og kunnskap er verdier Nash vet å sette pris på, og han forteller at det var en av hovedårsakene til at valget havnet på nettopp Ommundsen.

– En av Kristians store styrker var hvor mye profesjonell League of Legends han absorberte, og det ville gjort meg vondt å ikke kommentere med noen uten det faglige nivået. Det var nettopp derfor «Dacreq» var den første jeg tenkte på som erstatter.

Lover stor underholdningsverdi

Høstens åpningsrunde er rett rundt hjørnet, og det er bare en drøy uke til vi får se makkerparet på skjermen for første gang. Ommundsen har åpenbart stor respekt for sin makker, og ser fram til å utvikle sine ferdigheter utover høsten.

Les også
Nordmenn deltar i major-kvalifisering

– Jeg tror høsten blir veldig gøy og veldig lærerik. Jeg får jobbet med profesjonelle folk som kan mye mer om det å kommentere enn hva jeg har rukket å lære for meg selv. Jeg gleder meg spesielt til å kommentere offline med spillere og publikum dersom det blir mulig i høst. «DogSledder» er en levende legende i den norske League of Legends-scenen. Vi har ikke jobbet sammen før, men jeg har et veldig godt inntrykk av han, og jeg tror vi vil kunne utfylle hverandre bra.

LES OGSÅ: «aNdz» blir ny ekspertkommentator i Telialigaen

Julian «DogSledder» Nash lover stor underholdningsverdi på høstens sendinger.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Nash legger ikke skjul på at det kan komme til å ta litt tid før synergien er på plass, men lover likevel stor underholdningsverdi på høstens sendinger.

– Det vil alltid ta tid og kommunikasjon for å få til et godt samarbeid når man skal kommentere med en ny partner, men jeg har stor tro på at stilene våre kommer til å matche bra, og at vi kjapt kommer oss inn i komfortsonen, slik at vi kan servere skikkelig god underholdning.

Siste fra forsiden