Telialigaen - League of Legends

– Dagens Viking er bedre enn dagens Nordavind

Håkon «Koolberg» Solberg og Viking tok tre viktige poeng mot regjerende seriemester Nordavind søndag kveld.

Håkon «Koolberg» Solberg var en fornøyd mann etter seieren over Nordavind.
Sindre Stien/Good Game

Det kom to ubeseirede lag inn til kamp søndag kveld i Telialigaen. Det ble både første poengtap og tap for de regjerende mestrene fra Intility Arena.

SLIK ENDTE FEMTE RUNDE AV TELIALIGAEN - LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Celestial - Dreamz 2-0
Riddle - Fact Revolution 1-1
Vanir - GamingGrotta 1-1
Bifrost - Domino 1-1
Nordavind - Viking 0-2

Se resten av kampene i terminlisten »

Gleden var å kjenne fra Stavanger da de tok seieren mot Nordavind, og det var en kjempe fornøyd toplaner i Håkon «Koolberg» Solberg Gamer.no fikk snakke med etter kampslutt.

– Det var en sinnsyk bra dag for Viking sitt makrospill. Det føltes ut som om vi allerede hadde Nordavind i lomma da vi startet hvert heltevalg. Vi visste hva de ville spille, og hva vi måtte gjøre mot valgene de gjorde. Vi valgte også å ikke la Senna bli en del av dagens draft, da vi vet at «Tide» er ekstremt godt på denne helten, forklarer «Koolberg» bare minutter etter at Viking hadde vunnet kampen.

LES MER: – Viking er nok det nest beste laget bak oss

Slik ser tabellen ut etter fem spilte runder.
Telialigaen.no

– Dagens Viking er bedre enn dagens Nordavind

DISSE SPILTE FOR VIKING

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)

I dagene før kampen har det blitt mye snakk om den store stallen til Nordavind. Spesielt fra «Koolberg». Før kampen nevnte han blant annet at de ikke hadde valgt hvor de skulle legge fokuset i kampen fordi de ikke visste hvem som kom til å spille for Nordavind. Etter kampen var han ikke i tvil om at Nordavind ikke stilte med sitt beste lag.

– Det er vanskelig å svare på (om de er Telialigaens beste lag for øyeblikket journ. anm.). Det er mange marginer som gikk i vår favør i dag. Blant annet at dette ikke er de beste spillerne Nordavind har å by på.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

Ingen hadde gjort det Viking klarte i dag før i denne sesongen. Svaret på hvorfor Viking klarte det, var det ingen tvil om.

– Det er rett og slett fordi dagens Viking er bedre enn dagens Nordavind. De har nok ikke spilt mye sammen, og det gjør at det er vanskelig for dem å spille mot oss, forteller han.

LES MER: – I den første kampen fikk vi alt vi ville ha

Les også
Betting og e-sport – et problematisk samarbeid

– En liten «wakeup call»

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Sven «Dehaste» Vidovic (Top)
Dušan «L O T U S» Nedeljković (Jungle)
Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

På Nordavinds side så ble dette et tap som kanskje kom overraskende på. Skal vi tro Øyvind «Erixen» Eriksen så var det en liten undervurdering inne i bilde før kveldens kamp, og man fikk kjenne på at det er ikke automatisk seier i Telialigaen.

Øyvind «Erixen» Eriksen var skuffet etter tapet.
Sindre Stien/Good Game

– Vi undervurderte Viking, og hadde for lite forberedelser ledende opp til kampen. Vi fikk en liten «wakeup call» i dag, og det er fint å se at vi må jobbe litt for å holde oss på toppen som et lag, forteller han til Gamer.no.

Foran kampen mot Viking ble det sagt fra Nordavind-leieren at Viking var det nest beste laget bak dem, men i dag fikk man kanskje en forsmak på at tidene kan forandre seg i tiden fremover. Viking så bunnsolid ut, men for «Erixen» og co så har ikke det noe å si.

– For meg har det ikke noe å si hvem vi spiller mot som Nordavind i Telialigaen, vi skal være best og på topp, ellers har vi ikke gjort en god nok jobb, er hans enkle mening om saken.

Neste helg skal Viking ut mot Fact Revolution, mens Nordavind skal møte sisteplasserte Dreamz.

Siste fra forsiden