Sniktitt

Darkfall

Aldri hørt om Darkfall? Aldri hørt om Razorwax? Det er ikke så snodig, begge er navn som har ligget relativt lavt i terrenget i ganske lang tid. Razorwax er et norsk selskap som utvikler spill, og de har nå kastet seg på MMORPG-karusellen.

Side 1
Side 2
Side 3

Praktisk informasjon
Razorwax har enda ikke inngått en avtale med en utgiver. Det er blitt fortalt til Gamer.no at dette antakeligvis vil skje om to-tre måneder og at de allerede har interessenter både i USA og Europa. Foreløpig befinner spillet seg i alpha-stadiet og vil antakelig ikke gå inn i åpen beta før slutten av 2002. Men, denne bransjen plages stadig av utsettelser og man kan aldri si noe slikt sikkert. Foreløpig ser det ut til at spillet vil komme ut i begynnelsen av 2003, men av egen erfaring tror jeg nok det vil gå lengre enn det.

Som alle andre spill av denne typen vil det være nødvendig å betale en månedlig sum, rundt 100,- kroner, for å få tilgang til dette som kalles en tjeneste (og det er det). Spillet vil bli utgitt på CD som man naturligvis også må betale for. Alt dette er ikke utenom det vanlige, selv om noen ytterst få utviklere har gitt ut spillet gratis til brukerne selv om de har måtte betale den faste månedlige summen. Så hva med systemkravene? Naturligvis vil man måtte ha behov for Internett-tilkobling. Det virker foreløpig ikke som systemkravene vil være så veldig store etter spillets hjemmeside å dømme; P3-800MHz, 256Ram og et Geforce2-skjermkort. Dette tror jeg likevel vil endre seg betraktelig idet utgivelsen nærmer seg.

Vi gleder oss!
Jeg blir alltid i godt humør når jeg ser et norsk selskap begi seg ut i en bransje slik som dette. Darkfall ser ut til å bli et riktig bra spill, selv om informasjon og skjermbilder er ganske få foreløpig. Men det er drømmer som driver slike prosjekter fremover, og etter Razorwax sine mål å dømme, ser Darkfall ut til å bli en tittel jeg gjerne vil ha i hylla mi. Men det er alt for tidlig å si noe enda. All denne innovasjonen kan bli en fallgruve for Darkfall, og problemer har oppstått med slike spill før. Men som i Turbine Games sitt tillfelle (utviklerne bak Asheron's Call), som også var et lite og ukjent selskap før de hoppet på MMORPG-karusellen og skapte en flott og nytenkende tittel, får vi håpe at Razorwax gjør stor suksess når de endelig slipper Darkfall. Det er en tøff bransje og vi her på gamer.no ønsker Razorwax all lykke til videre. Vi vet i hvert fall at vi skal holde et åpent øye til denne tittlen fremover.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden