Dataskapt innhold i Subversion

I en ny bloggpost forteller Introversion at store deler av innholdet i Subversion vil være skapt av datamaskinen.

Det er et velkjent faktum at det tar lang tid å lage store spill, og den viktigste grunnen til dette er all grafikken som skal til for å få et moderne spill til å se bra ut. En løsning på dette problemet er datagenerert innhold, som blir skapt ved hjelp av regnestykker og lur programmering.

Dataskapt bylandskap

Dette er noe som har eksistert lenge. De enorme spillområdene i Elite og Frontier ble automatisk generert av datamaskinen, og The Settlers tilbød en nærmest uendelig mengde landskap du kunne spille på, rett og slett ved å la datamaskinen lage dem selv. Romsimulatoren Noctis er også kjent for sin enorme, datagenererte verden med millioner av unike planeter.

I dagens spillmarked er det Will Wrights ambisiøse Spore som ser ut til å være den store fanebæreren for dataskapt innhold, og nå er det klart at Introversions neste spill, Subversion, også kommer til å fokusere kraftig på dette.

I en ny bloggpost på selskapets nettsted forteller Chris Delay om den første uken med fulltidsutvikling på Subversion, og viser en rekke bilder av hvordan dataskapt innhold fungerer i praksis. Her kan du se hvordan datamaskinen lager et landskap, for deretter å fylle det med veier og bygninger til det blir en hel by.

Posten sier lite om Subversion, men om du har interesse av spill og spillutvikling er det absolutt anbefalt at du tar en titt. Introversion vil fortsette å holde miljøet oppdatert om spillets utvikling, noe som gir oss en unik sjanse til å se hvordan et spill blir til.

Siste fra forsiden