Counter-Strike: GO / Telenorligaen

De er ubeseiret i både Telenorligaen og på LAN

I sjette runde av Telenorligaen spiller Norse mot BX3.

Arsalan Blu/Gamer.no

Etter å ha seiret i sin LAN-debut på Gigacon og på ByLAN en drøy uke senere, er Norse en av de største favorittene i Telenorligaen. Lagets kaptein, Morten «zEVES» Vollan har tidligere uttalt seg til Gamer.no om lagets ambisjoner om å hevde seg internasjonalt.

Før et eventuelt verdensherredømme er laget nødt til å bevise at de er landets beste Counter-Strike-spillere, og i Telenorligaens sjette runde spiller Norse mot BX3 i kampen om tabelltoppen.

Oppgjøret sendes direkte på TV 2 Sumo mandag 24. oktober, klokken 20:00.

Norse-kapteinen vil at klubben skal være et eksempel for norske organisasjoner

DISSE SPILLER FOR NORSE:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Martin «cENTRYZ» Brandal
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen

Etter en suksessrik oppstart nasjonalt sett for Norse, har laget uten tvil gjort seg fortjent til et favorittstempel i Telenorligaen. Norse er ubeseiret så langt i Telenorligaen, og kan allerede fryde seg over en plass i sluttspillet. Kaptein i Norse, Morten «zEVES» Vollan sier til Gamer.no at det ikke er nivået i Norge som gjør at de vinner alt de er med på.

– Jeg tror ikke det norske nivået er for lavt. Det handler vel mer om dedikasjon og å ha de riktige spillerne innenfor de ulike rollene.

Vollan mener det ikke kun er den finansielle støtten klubben har i ryggen som har æren for lagets suksess. Han påpeker likevel at det trengs for at den norske scenen skal vokse.

Morten «zEVES» Vollan i Norse.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi har en finansiell partner i ryggen som hjelper oss med det vi trenger, men det er ikke en nødvendighet for å lykkes. Hvis et lag gjør det bra internasjonalt, får både organisasjoner og investorer øynene opp for en, sier han til Gamer.no.

– Det hjelper ikke stort når de organisasjonene man har ansett som Norges beste, ikke har muligheter i det hele tatt med finansiell støtte. En av grunnene til at Norse ble dannet, var for å heve nivået på organisasjoner i Norge. Jeg håper vi kan bli et eksempel på at det er mulig å lykkes, og at andre norske organisasjoner følger etter.

For å lykkes internasjonalt er laget nødt til å prestere på utenlandske turneringer, enten på internasjonale LAN eller turneringer over nett. Vollan sier til Gamer.no at Norse prøver å kvalifisere seg til det aller meste av turneringer.

– Vi prøver å kvalifisere oss til det som kvalifiseres til, men grunnet litt dårlig dømmekraft fra min side samt dårlige forhold under treningsleiren vår, er vi ikke å se på DreamHack Winter eller Minor denne gangen.

Han fortsetter med å fortelle hva klubben fokuserer på for å lykkes internasjonalt.

Les også
To nordmenn inn i trenerstallen til Fnatic: – Det er vel på tide

– Først og fremst må vi bare trene. Finne svakheter og styrker til hver enkelt spiller, og jobbe utifra det. Hvis vi klarer å komme inn i den internasjonale scenen og sette Norse på kartet, håper jeg det vil påvirke andre norske lag med mer motivasjon og dedikasjon.

Fornøyd med satsingen fra egen klubb

DISSE SPILLER FOR BX3:

Vis mer

Karl-William «kalle» Haraldsen
Michael «m1kkis» Sokki
Henrik «neto» Kristengård
Samuel «zyppe» Martinsson
Håkon «hk0n» Kvande

Kaptein i Norse, Morten «zEVES» Vollan har tidligere sagt til Gamer.no at et akademilag i Norse skal ha bedre fordeler enn BX3 og Lions i Norge. BX3-spiller Henrik «neto» Kristengård kan imidlertid fortelle til Gamer.no at han er fornøyd med hvordan BX3 har tatt hånd om sin spillerstall.

– Jeg har bare positive ting å si om satsingen til BX3. Vi har hatt en del problemer med spillerstallen denne sesongen, men vi får fortsatt den støtten vi vil ha. At en klubb klarer å håndtere en slik periode på den måten vi har gjort det, synes jeg er veldig bra.

Henrik «neto» Kristengård i BX3.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Kristengård trekker frem en pengesterk organisasjon som et viktig punkt for å lykkes som et lag. Han forteller også til Gamer.no at det er flere lag enn Norse som har mulighet til å etablere seg internasjonalt.

– Å ha en organisasjon som er pengesterk er selvfølgelig viktig om man skal satse hardt. Å ha muligheten til å få pengestøtte til diverse turneringer er en veldig viktig faktor.

Det er jevnt i toppen av førstedivisjon, og BX3 har med seier i mandagens kamp mulighet til å dele tronen med Norse. Forskjellen på de tre øverste lagene og resten av ligaen er imidlertid stor, påpeker Kristengård.

– Det er veldig jevnt nivå blant de tre beste lagene. Nedover på tabellen er derimot ikke nivået spesielt høyt, sier han til Gamer.no.

Det jevnt høye nivået blant de tre lagene som topper førstedivisjon gjenspeiles også i statistikk-listene, hvor spillerne fra Norse, BX3 og Epiphany Bolt uten unntak topper statistikker som K/d-forhold, «Clutch»-poeng, Hodeskudd og Frags.

Satsingen fra TV 2 har uten tvil mye å si for norsk e-sport

Gamer.no kunne nylig opplyse om et samarbeid mellom TV 2 og Telenorligaen, som innebærer at Telenorligaens kamper vil bli sendt kostnadsfritt på TV 2 Sumo. Kristengård forteller til Gamer.no at han er usikker på sendingens kvalitet, men at han likevel synes det er et stort steg i riktig retning for norsk e-sport.

– Satsingen fra TV 2 har uten tvil mye å si for norsk e-sport. Jeg er litt skeptisk på hvordan kvaliteten blir på selve sendingen, men jeg håper det blir bra. Det er viktig for den norske scenen at en såpass stor aktør som TV 2 satser på e-sport.

– Hvor mye har det å si for motivasjonen til BX3-spillerne?

Det er selvfølgelig et løft for motivasjonen, med tanke på at norsk e-sport får et løft. For oss er det jo veldig gøy at kampen blir sendt på TV 2 Sumo, sier Kristengård.

Norse-kaptein Vollan påpeker også dårlig kvalitet på sendingen som en mulig utfordring, men trekker frem kommentatorene som et lyspunkt.

– Det er bra for den norske scenen at TV 2 satser på e-sport, og jeg gleder meg til å spille foran det norske folk. Hvis jeg ikke husker helt feil, ble TV 2 Sumo brukt under Altibox-ligaen, og da var sendingene preget av dårlig bildekvalitet og kommentatorer som faktisk ikke var gode nok. Denne gangen skal en venn av meg, Simen «warclOwn» Aas Henriksen kommentere, så jeg tviler på at det blir et problem denne gang iallfall.

Oppgjøret mellom Norse og BX3 kan du se direkte på TV 2 Sumo mandag 24. oktober, klokken 20:00. Kampen kommenteres av Eskil «Fearsome» Uggen og Simen «warclOwn» Aas Henriksen. Man behøver ikke et TV 2 Sumo-abonnement, men man må ha en registrert konto for å kunne se kampen på tjenesten.

Siste fra forsiden