Datakrigerne i King of Nordic - Counter-Strike: GO

– De fleste norske lag setter individuelle ferdigheter over en ledertype

Kaptein i Counter-Strike-laget Datakrigerne, Daniel «zykes» Jensen mener norske lag må gi unge ledertalenter tid og mulighet.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

King of Nordic er tilbake for nok en uke med skandinavisk krigføring. Som så mange ganger tidligere denne høsten er det Datakrigerne som representerer Norge. Enda en repeterende faktor denne uken er at det er svenskene som sitter på tronen og skal forsvare den, noe som har skjedd veldig ofte.

Kaptein i Datakrigerne, Daniel «zykes» Jensen, har fått med seg enda en ny femmer for å prøve å ta tronen tilbake fra søta bror.

Kvalifiseringen ble enklere

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Daniel «zykes» Jensen
Leif Erik «zeptyy» Johnsen
Johan «riiz» To
Stian «SNIPEEY» Maudal
Erlend «Sercios» Holmstad

Kapteinen forteller at laget hans ble satt sammen like før kvalifiseringen.

– Vi er et mikslag som ble satt sammen rett før kvalifiseringen med lite forberedelser. Vi har spillere som har spilt i 1. divisjon tidligere. «Riiz» kom på tredjeplass i 2. divisjon. Alle spillere kan skyte bra fra seg, og kommuniserer bra sammen. Jeg føler vi har flyt fordi alle snakker og alle skyter. «Snipeey» er en veldig dyktig spiller som hadde noen viktige runder under kvalifiseringen. Selv om vi er en miks, er det han som tar de endelige beslutningene basert på innspill fra andre spillere og situasjonen, forklarer Jensen.

Kvalifiseringen denne helgen ble spilt samtidig som Telenorligaens sluttspill foregikk. På spørsmål om Jensen tror de møtte dårligere motstand enn vanlig, er han enig, men trekker frem finalelaget som en tøff motstander.

Jensen tror ikke topplagene prioriterer King of Nordic fremover.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Ja, jeg tror det ble en del lettere. Norges beste lag var på sluttspillet, og veldig mange andre gode spillere som ville se på finalene. Men vi møtte forsatt et lag som nesten slo oss i finalen. De ledet 10-5 mot oss, men vi kom tilbake som terror på Cobblestone og vant 16-13.

– Tror du nivået blir høyere nå fremover siden sesongen i Telenorligaen er over?

– Tja. Mulig det blir noen mikslag med gode 1. divisjonsspillere, men jeg tror ikke topplagene prioriterer King of Nordic.

I intervjuet med BX3 og Kingpins etter finalen i Telenorligaen, snakket BX3-spillerne om at Norge mangler tydelige ledere i Counter-Strike. Jensen er enig, og er usikker på hva som kan gjøres for å bedre dette.

– Det er vanskelig. Det finnes mange som ønsker å være en leder, men en god leder er en med erfaring og en som holder laget rolig. Her er «aNdz» et strålende eksempel. Han holder gutta i laget motiverte og rolige. Tror folk med lite erfaring kan slite litt med dette når de for eksempel ligger under en del. Kingpins lå under 3-12, men holdt motet oppe og spilte seg til en 15-14-ledelse. Jeg tror også mange norske lag heller går for en sterk spiller som femtemann, i stedet for en ledertype, mener Jensen.

Les også
Spektakulær Counter-Strike fra Blast Pro Series fredag og lørdag

– Hvorfor tror du at det er slik?

– De fleste norske lag setter individuelle ferdigheter over en ledertype, fordi det ikke er noen gode ledere utenom de som allerede spiller i topplagene. Man ser at mange norske lag bytter ut spillere midt i en sesong. Talentfulle ledere som har forståelse for spillet blir nedprioritert når et ungt talent som skyter hardt blir oppdaget.

For at flere ledere skal komme opp, mener Jensen at de må lære av de vi allerede har i toppen, eventuelt at de norske lagene bare må gi en uerfaren leder sjansen.

– Kanskje kan løsningen være å gi et ledertalent sjansen under en allerede erfaren leder, før han tar steget helt opp. Eventuelt bør norske lag bare gi flere ledere muligheten til å prøve seg over tid.

Selv er Jensen klar på hvordan laget har tenkt å ta seieren i ukens King of Nordic.

– Folk må spille sammen kommunisere bra og ta initiativ. Jeg vet at gutta har spilt en del Counter-Strike denne uka, så jeg tror ikke det er det individuelle det skal stå på, avslutter Jensen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 17. november.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden