De første detaljene om Hellgate: London

Bill Roper og resten av Blizzard-gjengen i Flagship Studios har nå røpet de første detaljene om rollespillet Hellgate: London.

Bladet PC Gamer har vært heldige nok til å sikre seg eksklusiv dekning av Hellgate: London, som er det første spillet fra Flagship Studios. Det har imidlertid ikke tatt lang tid for informasjon om spillet å lekke ut på nettet, og nettstedet Groovalicious Games har en lang punkliste bestående av informasjon fra bladet. Her er de viktigste detaljene.

Hellgate: London er et førstepersons rollespill i stil med Diablo-spillene (som flere av folkene hos Flagship Studios var med på å skape). Historien finner sted i London, men dette er ikke London slik vi kjenner den. Handlingen foregår nemlig fem år etter at menneskeheten har tapt en apokalyptisk krig mot mektige demoner. I tillegg til at byen ble temmelig ødelagt under krigen, er demonene i ferd med noe de kaller "hellaforming", det vil si å gjøre den mer helveteaktig slik at den passer bedre for dem.

Handlingen foregår både over og under bakken (hver del står for omtrent halvparten av spillet), og du får naturligvis besøke autentiske steder fra den historiske byen. Andre spillområder vil bli generert tilfeldig (slik som i Diablo), og spillet har også tilfeldig genererte oppdrag. De designede oppdragene vil være designet for å skyve historien fremover, og utviklerne lover at alle disse vil være involverte og interessante.

Spillet benytter seg som sagt av førstepersons synsvinkel, og ser ut til å minne litt om Vampire - The Masquerade: Bloodlines. Selv om spillet vil være actionfylt, vil kampene likevel være fullstendig basert på utregninger og "terningkast", og hvor mye skade du gjør på fienden avhenger av hvor god du er, hvor godt våpenet ditt er og så videre. Spillet inkluderer forøvrig en tredjepersonsmodus som kan brukes i kamp (eller bare for å nyte utseende av rustningene dine).

Spillet vil støtte flerspiller for opp til 32 spillere. Fokuset vil være på kooperativt spill, men det vil også være mulig å spille mot hverandre. Hellgate: London skal etter planen lanseres i 2006, og hvis det blir vellykket håper Flagship å kunne fortsette å lage nye spill i serien. Roma og Las Vegas ser ut til å være blant byene utviklerne kunne tenke seg å fokusere på i fremtiden.

Siste fra forsiden