De første detaljene om Star Trek Online

Her er den første informasjonen om Star Trek Online, et MMORPG-spill som virker forfriskende annerledes.

GameSpot har snakket med hoveddesigner Glen Dahlgren hos Perpetual Entertainment, og han har gitt dem mye spennende informasjon om Star Trek Online, det kommende MMORPG-spillet basert på den populære science-fiction-serien Star Trek. Spillet foregår kort tid etter hendelsene i filmen Nemesis.

Star Trek Online lar deg spille for Federasjonen, og spillet inneholder fem rangeringsstasjoner; "cadet", "crewaman", "command", "commission" og "armada". Du står fritt til å spesialisere deg innenfor ulike områder, slik som "flight control", "science", "medical", "engineering" og "tactical/security". Alle kadetter vil ha kamptrening, så selv om du velger de mest pinglete spesialfeltene vil du ha evnen til å forsvare deg i kamp.

Du kan velge å representere en av syv raser fra Star Trek-universet (som mennesker og vulcans), og etter hvert som karakteren din stiger i rang vil han eller hun bli eldre og se mer erfaren ut. Mesteparten av spillet foregår i romskip, som hvert har to hovedområder; "bridge" og "engineering bay". Planen er at individuelle spillere skal få fokusere på spesialfeltene deres, så hvis du er en "flight control officer" vil du sitte ved den relevante konsollen og bedrive det karakteren din ville gjort i virkeligheten.

Romskipene tilbyr fire typer innhold - "social", "bridge missions", "away missions" og "holodeck". I den sosiale delen får du vandre rundt på skipet på fritiden din å gjøre ting som å spille biljard eller darts med andre. I "bridge missions" må folkene på broa samarbeide om å ta ut fiendtlige skip, mens "away missions" foregår på ulike planeter og inneholder elementer fra førstepersons skytespill. "Holodeck"-delen lar spillere leke seg med holografiske fremstillinger av seg selv, hvor de for eksempel kan kjempe mot hverandre.

Spillere får mange muligheter i forhold til å stige i rang, og det er faktisk mulig for dedikerte spillere å bli få rollen som kaptein på et helt skip som får ansvaret for alle spillerne ombord på et skip, eller admiral, som sender spillerkontrollerte skip ut på spesifikke oppdrag. Dette er imidlertid kun mulig for de mest dedikerte, og de aller fleste vil konsentrere seg om å spesialisere seg innenfor de rollene de har valgt (som feltlege, tekniker, osv).

Siste fra forsiden