Temp.no vinner Gigacon 2017

De gamle er fortsatt eldst - knuser BX3 i finalen

Temp.no lekte seg til en finaleseier på Gigacon 2017.

Temp.no vinner over BX3 på Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

CS:GO-premier Gigacon 2017

Vis mer

1. plass: 35 000 kroner
2. plass: 15 000 kroner
3. plass: 10 000 kroner

DAL (GAMER.NO): I finalen under Counter-Strike: GO-turneringen under Gigacon 2017 ble det en forventet finale mellom Temp.no og BX3. Begge lagene spilte seg nogenlunde enkelt gjennom gruppespillet. Temp.no slo ut Lithium og et mikslag i sluttspillet, og BX3 måtte måle kreftene med Aftermath og Fact Revolution. Til slutt stod de to gigantene i finalen og best-av-tre-kampen skulle avgjøres på Cache, Train og Overpass. Kampen tok aldri en tur innom Overpass, da den ble avgjort etter to kart.

Nivåforskjell til de grader

DISSE SPILLER FOR TEMP.NO

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «Paint» Fjellum
Henrik «Becker» Becker
Haris «h4rr3» Hadzic

Temp.no viser styrke i den store ildprøven før sluttspillet i Telenorligaen. Veteranene vant første kart 16-9, og Train ble lekestue med 16-1 på tavla. Temp.no ledet av Anders «Andz» Kjær er svært fornøyd rett etter kampen.

– Dette er noe av det beste vi har levert, forteller lagkapteinen til Gamer.no.

Anders «Andz» Kjær er lagkaptein på Temp.no. Her under Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Temp.no består av trekløveren Kjær, Kristian «KORN» Hokland og Adam «paint» Fjellum, og sammen med seg har de tidligere Norse-spiller Henrik «Becker» Becker og talentet Haris «HARRE» Hadzic som debuterte på en stor scene i dag. Kapteinen er svært stolt over prestasjonene til både Becker og Hadzic.

– Vi har lenge skjønt at «HARRE» er en vanvittig god CS-spiller. Han er så eksplosiv, og i dag er han egentlig veldig nervøs og gira, men klarer å ikke bli påvirket av omgivelsene og fullstendig løpe ned BX3 på den måten. Det står det mye respekt av. Selvfølgelig, «Becker», der ser du rutinen. Han har vært på store scener før og blir ikke påvirket av alt rundt. Han er iskald og har fullstendig kontroll. Så det er et stort klasseskille mellom oss og BX3 i dag.

Selv om finalen ble en enkel oppgave for Temp.no møtte de sterk motstand i semifinalen mot laget hei på deg.

Henrik «Becker» Becker spiller for Temp.no. Her under finalen mot BX3 på Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Semifinalen satt nok lengst inne for oss, der burde vi egentlig ha tapt. På siste kart lå vi under 9-6, men vi klarte å motivere hverandre og komme tilbake. Det er noe eget med det. Når du spiller på en scene, da kicker erfaringa inn. Jeg tror nok BX3 lot sinnet gå litt i hodet på dem, jeg tror de ble irriterte. Mangel på lyd og slike ting spilte nok inn mer hos dem enn hos oss. Vi har en «paint» som sier: «Gutta, det er likt for alle. Settingen er kanskje elendig, drit i det og ha det gøy». Det er innstillinga vår og det klarte vi å vise gjennom hele kampen, forteller lagkapteinen.

– Smakte helt latterlig godt

Nå er det høstferie i Telenorligaen, men det er to ordinære seriekamper igjen før sluttspillet. Temp.no er klare for sluttspill, men kjemper fortsatt om å vinne ligaspillet for å kunne velge motstander i semifinalen.

Les også
– Det kjentes ut som brikkene endelig har falt på plass

– Hvordan tar dere med erfaringa her fra inn mot sluttspillet?

Haris «h4rr3» Hadzic på scenen på Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Jeg lyver om jeg sier at dette ikke smakte helt latterlig godt. Ikke bare trengte vi det, men det var på tide å vise at vi er gode. Jeg synes vi gang på gang blir undervurdert, og folk ikke synes vi er så gode som vi selv føler vi er. Dette bør vise at vi ikke er noen avdanka noobs som var gode for ti år siden, vi er fortsatt heite og kommer fortsatt til å levere gode resultater.

– Hva skal du nå?

– Nå skal jeg hjem, sove og dra på jobb klokken 04:00. Så det er fort tilbake til hverdagen igjen.

– Er det livet som norsk e-sportutøver?

– Livet som e-sportutøver er veldig mye 04-11 jobb for meg, hjemme for å sove litt så spille. Det er sånn det fungerer. Vi skal nok hjem alle mann. Mest synd på «HARRE» som skal kjøre til Evje. Han har vel seks timer med kjøring foran seg. Så vil nesten be han vente med å kjøre til i morgen. Han har nok av adrenalin i kroppen han gutten der. Vi skal naturligvis feire litt. Det var oppriktig deilig å vinne den finalen, avslutter en stolt og fornøyd lagkaptein.

– Det er litt trist at vi taper

DISSE SPILLER FOR BX3

Vis mer

Erik Hansen «truth» Dyrnes
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jasmeet «RoSeY» Gill
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden

BX3 sliter fortsatt med å vinne gullmedaljer i Counter-Strike, og flere forventet en jevnspilt finale mot Temp.no. Dessverre for storklubben ble veteranene for vanskelige, og det ble sølv på ungguttene på laget, som til daglig mottar lønn for å spille.

Regjerende seriemester i Telenorligaen, Jasmeet «Rosey» Gill, er en av spillerne BX3 hentet inn før denne sesongen. Han er skuffet over finaleresultatet.

– Vi spilte to dårlige kart mot Temp. Har vunnet over dem på de kartene før, så er litt trist at vi taper, men de spiller bra og har god kontroll. Spesielt på Train, forteller Gill til Gamer.no rett etter kampen.

– Er det noe dere kunne gjort annerledes?

Jasmeet «RoSeY» Gill er skuffet etter tapet mot Temp.no under Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Litt vanskelig å si. På Train fikk de veldig mye kontroll på stedene vi pleier å gå. De fikk mye gratis informasjon. Vi burde kanskje ha satt mer press på andre siden av kartet. På Cache er det litt uflaks med noen 1 mot 1-situasjoner og lignende, så det kunne gått begge veier.

– Hva synes du om «Becker» og «HARRE» i dag?

– Jeg har aldri sett de skyte så bra før. De traff noe voldsomt. Spesielt «Becker» hadde en syk rating på Train, så bra spilt av begge to. Hele laget spilte bra, avslutter en skuffet Gill.

Siste fra forsiden