World of Tanks – The Grand Finals

De kuppet World of Tanks-VM etter sterkt comeback

Natus Vincere fikk revansj til slutt.

Na'Vi vant World of Tanks-finalen.
Kristian Aasgård, Gamer.no

Det russiske laget Natus Vincere stakk av med en premiepott på drøye 60 000 dollar og en vandrepokal i massivt stål under helgens store World of Tanks-turnering i Warszawa. I The Grand Finals møttes de beste lagene fra hver av regionene i et heidundrendes verdensmesterskap. Natus Vincere ble ansett som storfavoritter før turneringen, og de trakk da også til slutt det lengste strået.

Veien fra taperpuljen

De beste lagene fra hver region møttes i mesterskapet i helgen.

Det så imidlertid ikke alltid ut som om det skulle gå veien for Natus Vincere. I finalen møtte de nemlig Virtus.pro, som hadde gått ubeseiret gjennom hele turneringen. Det inkluderte å slå Natus Vincere ned i taperbraketten i tredje runde, slik at de måtte kjempe om den siste finaleplassen mot The RED Rush: Unity, som måtte til slutt måtte ta til takke med tredjeplass. Som en følge av dette begynte Virtus.pro med en ett poengs ledelse på Natus Vincere i selve finalen, som ble spilt som best av syv kamper.

Natus Vincere klarte å sikre seg en klar seier i første kamp, og utlignet dermed til 1 – 1. De følgende kampene bar preg av at dette var en duell ingen av dem var lystne på å tape. Riktignok var Virtus.pro nær ved å ta hjem en seier på Himmelsdorf, men P0wersl1de klarte på mesterlig vis å blokkere dem i kampens siste minutt, slik at Natus Vincere fikk gjemt unna sin siste IS-3 til tiden gikk ut.

Oppslutningen rundt World of Tanks-mesterskapet var stor.

Etter dette fulgte det flere runder med uavgjort som resultat. Lagene ventet til siste liten med å angripe for å ha mulighet til å hale ut tiden og slippe unna med uavgjort hvis angrepet feilet. Dette førte til at lagene til slutt gikk til play-off med stilling 4 – 4 på Sand River i Assault. Virtus.pro, som hadde fordelen av å velge side, valgte angrep i denne situasjonen, vel vitende om at man i Assault taper hvis man ikke har eliminert det forsvarende laget eller tatt over deres base innen tiden renner ut. Fordelen er at man enklere kan velge hvor på brettet kampen skal foregå, og å sette alle styrkene inn på samme sted, mens det forsvarende laget må være forberedt på flere typer angrep.

Virtus.pro presset seg inn i fiendens base fra nord-øst, men klarte bare til en viss grad å tvinge Natus Vincere ut av komfortsonen. Det endte med at Natus Vincere kjørte kollektivt ut av sin base mot vest, og opp på klippen bak vannet. Der hadde de gode posisjoner til å forsvare basen sin mot Virtus.pro, som ble plukket i filler nedenfor.

Publikumsfavoritter

At nettopp disse to lagene skulle møtes i finalen var ingen stor overraskelse. Begge har lenge vært blant verdens beste lag, selv om Virtus.pro lenge har levd i skyggen av Natus Vincere. Det var imidlertid en stund siden de to lagene møttes, siden Virtus.pro flyttet til den europeiske serveren.

Alvin «Batman» Nunez Urbiztondo ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller.

Mer overraskende var hva som foregikk de to første dagene av turneringen. Det polske Lemming Train spilte over evne på fredag, og brakte hjemmepublikummet i den store salen til ekstase. Etter å ha vunnet gruppespillet i kamp mot antatt langt bedre lag og startet sterkt i finalerundene ble motstanden til slutt for sterk for det polske laget, som endte på femte plass.

Elsket av publikum ble også det filippinske laget PvP Super Friends, som virket like overrasket over suksessen som alle andre. Strålende fornøyde med å i det hele tatt ha kommet seg til The Grand Finals var det åpenbart at spillegleden var stor. Ikke minst for lagets lagleder Alvin Nunez Urbiztondo, bedre kjent som Batman, som spøkte om at laget så på det hele som en ferie, og som ved flere anledninger ble rørt til tårer av publikums støtte og lagets uventede suksess. Laget slo blant annet ut langt mer kjente Fnatic, før de til slutt måtte seg seg slått av The RED Rush: Unity. PvP Super Friends endte til slutt på en knallsterk fjerdeplass, en prestasjon som ikke gikk upåaktet hen. Batman ble da også kåret til turneringens mest verdifulle spiller.

Vi så nylig på den nyutviklede Xbox 360-versjonen av spillet.
Her er vår anmeldelse av World of Tanks: Xbox 360 Edition »

Les også
Anmeldelse:
Noen av høydepunktene fra finaledagen.

Siste fra forsiden