Super Smash Bros. Ultimate – Dragon Quest

De nyeste Super Smash-figurene er ute nå

Se alt de fire Dragon Quest-figurene kan gjøre i omfattende video.

Tidligere i år ble det avslørt at en rekke figurer fra den ærverdige Dragon Quest-serien skulle få dukke opp i Super Smash Bros. Ultimate, og nå vet vi når: i dag!

I en omfattende (og ukarakteristisk uformell) Nintendo Direct-sending tirsdag formiddag kunne Smash-sjef Masahiro Sakurai trekke sløret av alle detaljer om de kommende figurene. Tittelen «Hero» brukes for å beskrive hovedpersonene fra henholdsvis Dragon Quest III, Dragon Quest IV, Dragon Quest VIII og Dragon Quest XI, og det er de som nå dukker opp som spillbare figurer i Nintendos maskotslagsmål.

Fire helter fra Dragon Quest-serien.
Skjermbilde fra YouTube

De fire heltene faller innunder den samme figuren på menyskjermen og har de samme grunnleggende egenskapene – forskjellene er altså utelukkende estetiske, med blant annet unike kostymer, musikk hentet fra hvert spill og hver sin stemmeskuespiller.

Mange egenskaper

Hero slår fra seg med sverd, skjold, magi og et formelig bøttelass med egenskaper man kan velge fra en typisk «command»-meny. Blant de mange ferdighetene, er muligheten til å helbrede seg selv, fryse fiender, få motstandere til å sovne og evnen til å bevege seg fortere.

Det hele skal balanseres ved at man har en manamåler som begrenser hvor mye du kan angripe med magi, samt det faktum at det er mer eller mindre tilfeldig hva som dukker opp hver gang man åpner nedtrekksmenyen.

Heros Final Smash-angrep påkaller de resterende Dragon Quest-heltene.
Skjermbilde fra YouTube

Med i pakken kommer i tillegg en helt ny bane som baserer seg på Dragon Quest XI-verdenen: Yggrasil's Altar.

Hero kommer som en del av Super Smash Bros. Ultimates Fighter Pass, samtidig som man også kan kjøpe figuren separat.

Oppdatering 4.0

Helt på tampen av direktesendingen dro Sakurai også detaljer om spillutgave 4.0 opp av hatten: Her vil det blant annet forekomme endringer som begrenser hvor lenge du kan spare på Final Smash-meteret ditt; en ny vanskelighetsgrad i enspillermodusen («very easy»); muligheten til å vedde på hvem som kommer til å vinne når man iakttar kamper på nettet; samt muligheten til å spille i turneringsmodus over internett.

Oppdatering 4.0 kommer da samtidig som Hero, altså en gang i løpet av den 31. juli her i Europa.

Fikk du med deg: Banjo og Kazooie blir også med på slåssingen »

Les også
Cuphead, våpenakrobatikk og rytme-Zelda til Switch

Siste fra forsiden