Dota 2 / The International

De vant The International i 2013 – i år deltar de ikke

Her er lagene som har kvalifiserte seg til årets største Dota 2-begivenhet.

Fra The International 4 i Seattles KeyArena i 2014.
Valve/Flickr

Lagene som er sikret plass i sluttspillet:

Vis mer

Natus Vincere

EHOME

MVP.HOT6ix

compLexity Gaming

Lagene som må kjempe om de to siste plassene:

Vega Squadron

North American Rejects

CDEC Gaming

MVP.Phoenix

Over en periode på to uker har de beste Dota 2-lagene i verden kjempet om innpass til turneringen som kan definere en hel karriere.

Det er arrangert regionale kvalifiseringer for årets The International i Amerika, Kina, Sørøst-Asia og Europa, og nå står vi igjen med fire direkte invitasjoner til sluttspillet i Seattle, samt fire lag som skal kjempe om de to aller siste plassene.

Disse seks lagene er bare det siste tilskuddet av deltagere, da det allerede er ti lag som ble invitert direkte til sluttspillet.

The International 2015 går av stabelen i Seattles KeyArena fra 3. august til 8. august.

Nye tider?

For første gangen i turneringens historie måtte to tidligere vinnere gjøre seg verdig til sluttspillet gjennom å kvalifisere seg. Ukrainske Na'Vi og svenske Alliance har begge hatt et vanskelig år, med store omveltninger i spillerstall og generelt store problemer med å finne tilbake til storformen.

Na'Vi har tidligere tatt to andreplasser i The International, og tok førsteplassen i 2011. I 2013 var det Alliance som gikk av med seieren da de slo Na'Vi.

Det kan virke som Na'Vi har begynt å stabilisere seg etter å ha mistet to av sine spillere i fjor høst, men det gjenstår å se om de har kommet tilbake til formen de har vært i tidligere. Etter å ha vunnet kvalifiseringen i sin region har de nå muligheten til å teste formen mot resten av verdens beste lag. Alliance må derimot vente til neste år for sin sjanse til å kjempe i Seattle, da de ble slått ut allerede i kvalifiseringsrunden.

Årets forgylte kompendium.

Fra de andre kvalifiseringene kommer kinesiske EHOME, amerikanske Complexity og sør-koreanske MVP.HOT6ix. Hvis du har fulgt e-sport de siste fem årene er ingen av disse navnene ukjente, men innenfor Dota 2 er det lenge siden EHOME og Complexity har vært blant de beste i verden. MVP kom på banen med et Dota 2-lag for få år siden, og har for det meste holdt seg til sør-koreanske og andre asiatiske turneringer. I år kan det virke som de har satt inn høygiret. MVP stilte nemlig med to lag i kvalifiseringen, HOT6ix og Phoenix, og tok like så godt første og andreplassen i sin region.

Stadig nye rekorder

Det eneste som gjenstår nå før sluttspillet begynner er at de fire andreplassene reiser til Seattle for å kjempe om de to gjenværende plassene. De fire lagene er tidligere nevnte MVP.Phoenix, amerikanske North American Rejects, kinesiske CDEC Gaming og russiske Vega Squadron. Dette er alle relativt nye lag og spillere, utenom North American Rejects, som har vært aktiv noe lengre.

The International har lenge hatt en trend med å sette rekord for største premiepott i e-sport. Hvert år, utenom 2012, har sprengt rekorden med flere millioner kroner. I fjor endte potten på rundt 11 millioner dollar, altså 60 millioner kroner (datidens kurs), og i skrivende stund er årets pott bare 400 000 dollar, eller i overkant av 3 millioner kroner (dagens kurs), unna ny rekord. Dette blir gjort gjennom salg av et interaktivt kompendium du kan kjøpe i spillet.

Les også
Siste sjanse for å sikre PUBG-sluttspill i Telialigaen

Siste fra forsiden