Deathloop utsettes

Deathloop utsettes til høsten

Bethesdas nye spill skulle egentlig kommet til våren.

Deathloop.
Bethesda

Det kommende skytespillet Deathloop utsettes. Opprinnelig var planen å slippe spillet i mai, men den nye slippdatoen er nå 14. september. Det forteller utvikler Arkane Lyon i en uttalelse torsdag ettermiddag.

Dette er andre gang Deathloop utsettes, etter at utviklerne måtte kaste inn håndkleet før en planlagt slippdato høsten 2020.

Deathloop slippes til PC og PlayStation 5.

Deathlopp-trailer. (Video: Bethesda)

I uttalelsen forteller utviklerne at utsettelsen skjer fordi de ønsker å ivareta ambisjonene de har lagt seg for spillet, samt bevare helsen til utviklerne. Dette kan leses som at utviklerne sliter med å jobbe optimalt under den pågående coronapandemien, men også som at selskapet ikke er villige til å presse utviklerne til å jobbe uansvarlig mye frem mot lansering.

Spillbransjen er viden kjent for vanskelige arbeidsvilkår, og opp gjennom årene har vi sett flere eksempler på at spillselskap tøyer hva det er greit å kreve av sine ansatte i perioden opp mot lansering. Denne såkalte «crunch»-perioden regnes som regel som den siste perioden frem mot lansering der alle kluter settes til for å gjøre spillet ferdig.

I Deathloop er målet er å bryte en endeløs sirkel av død og elendighet som skjer på øya Blackreef. Den er fanget i en slags Groundhog Day, der samme dag gjentas igjen og igjen, og den løsningen på loopen ut er å drepe åtte andre før midnatt.

LES OGSÅ: Slik skulle Dishonored-skaperens Half-Life-spill bli

Siste fra forsiden