Valve innrømmer VAC-problem

Deler ut gratis spill

12000 Modern Warfare 2-spillere ble feilaktig beskyldt for juks.

I løpet av de siste dagene har det dukket opp rapporter på nettet om at store mengder brukere av Valves Steam-system feilaktig har blitt anklaget for juksing av VAC-systemet, som skal beskytte et utvalg spill på Steam-tjenesten mot juksing på nettet. Problemet gjaldt PC-utgaven av Call of Duty: Modern Warfare 2.

Hvis du har kjøpt Modern Warfare 2 er det dette du vil se.

Resultatet var at disse brukerne ikke fikk spille på nettet. I utgangspunktet er det slik at når VAC først har tatt noen for juks stenges de ute for alltid, og må kjøpe nye spill på en ny Steam-konto for å kunne spille mer. Derfor var det naturlig nok mange som ble sinte da VAC-systemet feilaktig hevdet de hadde jukset.

Situasjonen ble nok heller ikke bedre av den fientlige stemningen på Steam-forumet, hvor mange nektet å godta at systemet kunne gjøre slike feil, og anklaget de som klaget over å ha blitt feilaktig stemplet som juksemakere for løgn.

Ikke dette.

Heldigvis oppdaget Valve feilen, og i tillegg til å oppheve VAC-straffen har de også gitt alle de som feilaktig ble utestengt et ekstra plaster på såret, nemlig en gratis kopi av Left 4 Dead 2. Brukere som allerede har spillet kan gi sin gratiskopi bort til venner, om de ønsker det.

Gabe Newell ber om unnskyldning

I en e-post til de som ble rammet av feilen ber Valve-sjef Gabe Newell om unnskyldning for det som hendte:

Greit plaster på såret?

– Din Steam-konto ble nylig feilaktig utestengt fra Call of Duty: Modern Warfare 2. Dette var vår feil, og jeg ber om unnskyldnig for all frustrasjon og angst dette eventuelt har påført deg.

Han fortsetter med å forklare hva som gikk galt:

– Problemet var at Steam feilet en signatursjekk mellom diskversjonen av en DLL-fil og en versjon som lå latent i minnet. Dette ble skyldt av en kombinasjon av faktorer som fant sted mens Steam oppdaterte diskversjonen av et spill. Dette var ikke en feil spesifikt for dette spillet.

Newell avslutter med å fortelle at over de siste to ukene har i alt 12000 personer blitt utestengt fra VAC-serverne på grunn av problemet.

Siste fra forsiden