Demise CS:GO

Demise signerer nytt Counter-Strike-lag

Tvillingene Kristengård får med seg kjente fjes inn i toppdivisjonen.

Håvard «JolietoG» Kristengård (til høyre) returnerer til 1. divisjon.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Fredag kveld annonserer Demise i en at de har signert et nytt lag til vårsesongen i Telenorligaen Counter-Strike: GO. Etter at forrige laget gikk ut i semifinalen av høstsesongen 2018, meldte flere av spillerne at de kom til å legge opp.

Nå er seriemesteren fra vårsesongen i 2018 tilbake med nytt lag. Daglig leder i Demise, Jørgen Larsen forteller til Gamer.no at de hentet noen spillere som de føler er trygge på nivået, og som har potensialet.

DISSE SPILLER FOR DEMISE

Vis mer

Håvard «JolietoG» Kristengård
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Steffen «SLY» Amundsen

Henrik «neto» Kristengård (trener)

– Målsetningen vår for denne sesongen er å være med i sluttspillet. Samtidig vil ambisjonen vår være å slå et av de profesjonelle lagene i semifinale og gå videre til finalen i Telenorligaen. Laget er ungt, men med god innsats har vi all tro på at de kan være utfordrere.

Larsen sier at de skal hjelpe laget å nå målene på mange måter.

– Vi vil hjelpe dem med å bli så gode som vi tror de kan bli. Vi vil gi de rom, være tålmodige og støtte opp rundt de. Vår hovedsponsor Gameon.no sørger for at vi kan tilby et godt tilbud til disse ambisiøse spillerne.

LES OGSÅ: Telenorligaen dropper Overwatch

– Skulle gjerne sett «neto» som spiller én siste sesong

Henrik «neto» Kristengård trekker seg tilbake som trener.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Håvard «JolietoG» Kristengård spilte høstsesongen i 2. divisjon sammen med sin tvillingbror Henrik. Nå returnerer de til toppdivisjonen igjen, etter å ha vært i sluttspillet de to forrige sesongene de deltok.

– Jeg og «neto» bestemte oss i sommer for å ta en mer avslappa sesong. Han slet med motivasjon, og ville dermed ikke spille i et lag som krevde trening. Dette førte til at vi to fikk med oss en lokalgjeng og spilte 2. divisjon. Personlig fant jeg vel fort ut at jeg enda hadde mer å gi, og siden har jeg spilt med forskjellige mikser for å finne ut hvem jeg helst vil tilbringe det neste halvåret med, forteller Kristengård.

Tvillingbror Henrik er fortsatt med på prosjektet, men trekker seg tilbake som trener. Håvard forteller litt om begrunnelsen bak dette.

– Jeg har jo spilt med «neto» lenge nå, og vi klikker veldig bra sammen. Han sitter med mye erfaring, og rent taktisk så kan han utrolig mye. Jeg tror Henrik kommer til å ta rollen som trener seriøst, og hjelpe oss med det taktiske. Skulle gjerne sett han som spiller én siste sesong, men når motivasjonen ikke er tilstede så blir det vanskelig.

Satser på sluttspill

Les også
Starter e-sportliga for ungdom under 19 år
«mikki» er også tilbake i det fine selskap.
Eivind Von Døhlen

Kristengård mener at laget de har satt sammen er godt nok til å komme seg til sluttspillet.

– Målsettingen for sesongen vil i hovedsak være å gjøre det bra i Telenorligaen. Med dette laget mener jeg at vi skal være en solid sluttspillkandidat. Vi er også med i NEL-ligaen (Norwegian Esport League), og håper der å komme blant de to beste så vi kvalifiserer oss til Nordic Championship.

For året har de enda flere delmål.

– Vi håper å ta turen på diverse LAN, om det lar seg gjøre. Copenhagen Games er vel prioritert høyest. Annet enn det håper vi å utvikle oss som spillere og jobbe inn gode rutiner, sier Kristengård.

Kristengård sier han er fornøyd med kravene som blir satt av Demise, og forteller at han må ha krav for at han skal kunne lykkes. I forkant av annonseringen ble det kjent at regjerende seriemester Kingpins ble kjøpt opp av ProUnite, og omdøpes til Apeks. Kommende sesong blir dermed den første hvor det er to lag som opererer som profesjonelle med lønn. Kristengård mener dette utelukkende er positivt.

– Det er fantastisk. Jeg unner begge klubbene den muligheten, de har jobbet hardt og endelig fått sjansen til å leve av det de virkelig brenner for. Forhåpentligvis blir det flere som får den muligheten. Jeg tror også det vil bidra til mer stabilitet. Kanskje flere nå vil tenke langsiktig.

– Hvilket lag tror du kan ha mulighet til å også få denne muligheten?

– Jeg vet ærlig talt ikke, men førstkommende sesong vil nok være viktig for hvem de neste blir, avslutter Kristengård.

Siste fra forsiden