Feature

Telialigaen - League of Legends

– Den desidert vanskeligste sesongen å spå resultatet av

Telialigaens kommentatorer har sett an lagene i høstsesongen.

Sindre Stien/Good Game

Seriestart i høstens Telialigaen i League of Legends banker for alvor på døra og første runde går av stabelen allerede på søndag 30. august. I den anledning har vi i Gamer.no tatt med oss kommentatorene Julian «DogSledder» Nash og Kristian «Sangopan» Heggland for å nok en gang prøve på det umulige - å rangere høstens lag og spå hvordan tabellen ser ut etter endt seriespill.

Ligaens deltakere har lagt ned tilsynelatende mye arbeid i å hente inn sterke spillere fra inn- og utland og flere klubber har også lagt ned innsats i annonsering av deres nye lagoppstillinger. Spesielt Wizard fortjener hederlig omtale for deres annonsering på Twitter.

Vil de imponere like mye på League of Legends-scenen? Ekspertpanelet har gjort seg opp sin mening om både Wizard og resten av Telialigaens deltakere. Panelets spådommer kan du se nederst i artikkelen.

FEATURE: Høstsesongen i League of Legends er rett rundt hjørnet - dette er lagene

Se hovedkampen mellom Wizard og Vanir søndag klokken 20:00 »

Deltakerrekord i League of Legends

Aldri før har det vært så mange påmeldte lag i Telialigaen og det lover godt for både oppslutning rundt- og rekruttering til den norske League of Legends-scenen. Med totalt 173 påmeldte lag er det ingen tvil om at miljøet vokser.

Administrerende direktør i Good Game, Erling Rostvåg synes det er kult å se et voksende League of Legends-miljø i Norge.

– Forrige sesong tangerte vi den tidligere rekorden, noe som i seg selv var kult etter flere års nedgang. Denne gangen kom en bølge av påmeldinger mot slutten som tok det til nye høyder. Det er alltid kjempegøy å se at miljøet gror godt.

1. - 5. plass: Sluttspillskandidatene

Nordavind: Knepen favoritt

Regjerende mester «Touch» har nok en gang et sterkt Nordavind-lag rundt seg. Kan han ta de til enda en seier?
Eivind Von Døhlen/Good Game
Les også
To spillere forlater Bifrost etter sluttspillet

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Ram «Flufo» Fylkesnes (Mid)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Nordavind har toppet spådomstabellene opptil flere sesonger, og høstens sesong er intet unntak. Laget kommer med all sannsynlighet til å kjempe i teten med en stall som har erfart hvor godt Telialigaen-seier smaker.

Julian «DogSledder» Nash

– Nordavind er helt klart en favoritt i høstens sesong, spesielt med tanke på både forsterkningene og byttemulighetene de har. Inn fra NLC-stallen kommer «Chrisberg» og hjemvendte veteran «Erixen». I tillegg kommer også «Ploxy» hjem til norsk jord, så Nordavind setter inn støtet med spillere de allerede vet de kan stole på. Hvem Nordavind blir å bruke som Mid Lane-spiller og som ADC-spiller får vi bare vente og se, men fleksibiliteten og styrken i stallen til Nordavind gjør at de blir vanskelige å rive ned fra tronen.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Nordavind har et solid lag og det skal bli spesielt spennende å følge «Flufo», og se hans utvikling i Mid Lane utover høsten.

Viking: Solid spillerstall

I 2019 vant den nåværende Viking-stallen Telialigaen med Celestial Gaming. Klarer de å ta opp kampen i år?
Sindre Stien/Good Game

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

2019-utgaven av Celestial Gaming er tilbake i nye drakter. Dette var gjengen som slo Nordavind i Telialigaens finale våren 2019 og vi kan bare glede oss til hvordan oppgjøret ender i høst. I norsk sammenheng er dette antakeligvis den mest rutinerte lagoppstillingen man kan få sett, og dersom en skal tro ordtaket om at de gamle vet best, burde Viking-spillerne kjempe helt oppe i toppen denne høsten.

Julian «DogSledder» Nash

– Viking har gjort noen endringer denne sesongen. Ut med et radarpar og inn med gammelt (men godt) blod. Dette er faktisk nøyaktig samme lagoppstilling som Celestial Gaming vant Telialigaen-finalen med i vårsesongen 2019, og med det utgangspunktet har man nesten ikke noe annet valg enn å være veldig optimistisk for hva Viking kan klare denne sesongen, selv om drakten er litt annerledes.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Nordavind og Viking kommer til å være i førersetet i år. Sistnevnte har fått samlet laget som slo Nordavind i 2019, så dette blir kamp hele veien. Vi vet hvor solide Viking er, og med «Sharp» tilbake i stallen, er det bare å glede seg!

Domino: Satser hardt

Andreas «Banderas» Barri (Top)
Martin «Yike» Sundelin (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

Med en kjerne av tre sterke norske spillere og litt svensk krydder for å fullføre spillerstallen kan Domino fort vise seg å bli en seriøs utfordrer i toppen av tabellen. Foreløpig er det dog vanskelig å si hvorvidt spillerne går overens i- og utenfor spillet, men at Domino er en sluttspillskandidat hersker det ingen tvil om.

Julian «DogSledder» Nash

– Domino har for alvor slått på stortromma, og de satser hardt denne sesongen. Overraskelseslaget fra forrige sesong har ingen av de samme spillerne værende, men i gjengjeld har de tatt inn en rekke sterke norske navn i tillegg til et par söta brødre av ypperste kvalitet. Dette er en lagoppstilling som er uprøvd som en enhet. Dog, med en såpass sterk stall og med «HHNeverLucky» i front bør man være veldig forsiktig med å undervurdere Domino.

Kristian «Sangopan» Heggland

Nordavind er regjerende mestre. Kan Riddle eller Domino utfordre laget på tronen?
Sindre Stien/Good Game

– Domino har fått med seg «HHNeverLucky» i Mid Lane, og med «Veigar v2» i trenerrollen sammen med «Daqrec» så er alle kortene på plass. Spørsmålet er hvordan samspillet ser ut, og om laget klarer å prestere på- og utenfor Summoner's Rift.

LES OGSÅ: Kjartan Lauritzen og musikkompisene starter ny e-sportklubb

Riddle: Spennende utfordrer

Tom «Nijhuis» Nijhuis (Top)
William «Cheelm» Frövén (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jakob «JackSpektra» Kepple (ADC)
August «Quixeth» Skarsfjord (Support)

Med en god blanding av velkjente fjes og nye spillere kan Riddle fort bli en av høstens mest spennende utfordrere i toppen av tabellen. Organisasjonen storspilte i Nordic League of Legends Championship med en dansk lagoppstilling tidligere i sommer og dersom de har klart å bruke lærdommen til å utvikle denne spillerstallen er Riddle en seriøs utfordrer i toppen.

Julian «DogSledder» Nash

– «Energy» er tilbake i spillersetet etter et opphold som trener, og ved sin side har han noen kjente navn og noen litt mindre kjente. «Nijhuis» og «Quixeth» er godt utprøvde og bekreftet gode spillere i norsk sammenheng, mens «Cheelm» og «JackSpektra» er mer ukjente - iallfall for min del. Jeg tviler ikke på at Riddle har brukt tiden sin godt, og er spent på å se hva dette nye Riddle-laget kan klare denne sesongen.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Riddle har en ny lagoppstilling fra det vi så i Telia Esports Series, men «Nihjuis» kjenner vi fra vårsesongen, og «Energy» er også et kjent fjes fra norsk League of Legends. Dette er definitivt en utfordrer i sluttspillet.

FEATURE: Nedre halvdel av tabellen kan bli helt kaotisk (CS:GO)

Vanir: Kan klore seg til en plass i sluttspillet

Felix «Smurfegutten» Hylleseth (Top)
Eivind «Wave» Haraldstad (Jungle)
Jesper «SleepWe» Ljung (Mid)
Pontus «Vardags» Dahlblom (ADC)
Espen «espen5b» Drange Jensen (Support)

På forhånd av sesongen stikker Vanier seg ut som laget som virkelig kan skape trøbbel for lagene i toppen. Om spillerne finner seg til rette kan de fort for alvor melde seg på i kampen om en plass i sluttspillet selv. Likevel er det noe usikkerhet rundt samspillet i Vanir-leiren som gjør at de andre sluttspillskandidatene foreløpig ligger et lite hakk foran i våre øyne.

Julian «DogSledder» Nash

– Norges beste meme-machine fikk sin første smak på sluttspill i sommerens Telia Esports Series, og blir igjen å kjempe i sjiktet som ønsker å klore seg til en plass i sluttspillet. Med litt nytt blod har de en lagoppstilling som ikke nødvendigvis garanterer suksess, men hvis de får det til å klaffe så er jeg ikke i tvil om at vi blir å se Vanir i sluttspillet.

Kristian «Sangpan» Heggland

– Spørsmålet er om de tre gjenværende spillerne fra Telia Esports Series-laget klarer å følge opp prestajonen derifra sammen med de to nykommerne.

6. - 7. plass: Midtsjiktet

Wizard: Veteranene kan bli nødt til å trylle litt

Kan «Denden» sørge for litt magi på Summoner's Rift denne høsten?
Eivind Von Døhlen/Good Game

Oiva «Weka» Veikka Lindfors (Top)
Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
Arne «Kejila» Osnes Devik (Mid)
Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Wizard er et lag som et vanskelig å bedømme, satt opp mot resten av den norske League of Legends-scenen. Flere av spillerne har godt med erfaring fra enten Telialigaen eller andre nordiske seriespill, men for at laget skal lykkes er det naturlig å se til eksempelvis veteran «Denden» og hvorvidt han klarer å samle spillerne.

Julian «DogSledder» Nash

– En ny og spennende klubb med et par kjente navn og en håndfull nye. Som alltid er det vanskelig å vurdere slike lag presist, og da blir de dessverre ofte spådd på nedre del av tabellen. Det får være opp til kjenningene «Denden» og «Addi» å ta med seg laget på noen tryllekunster for å holde seg oppe fra bunnen av kjelen.

Kristian «Sangopan» Heggland

– Wizard, også kjent som Twitter Memelords, er absolutt et spennende lag. Med tanke på hvordan «Denden» viste seg frem for Viking i Telia Esports Series kan de godt blande seg inn i kampen om sluttspillplass om resten av laget er på hugget.

Elite PredatorX: Tveegget sverd

Syver «D4rkZelda» Natvik (Top)
Per «NorwegianBastard» Hatling (Jungle)
John «Zagan» Hatling (Mid)
Thor-Magnus «TaÎsa» Higraff (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)
Lars Sigmund «Darksanta» Marvik (Innbytter)

I likhet med Wizard er også Elite PredatorX et lag det er vanskelig å rangere. Laget har en stall som er sultne på å bevise sin tilhørighet på det øverste nivået i Norge, og motivasjonen kan vise seg å være skjebnesvanger for lag (antatt) høyere på tabellen utover sesongen.

Julian «DogSledder» Nash

– Jeg må ærlig innrømme at jeg blir litt gira når jeg ser den nye klubben Elite PredatorX varte opp med en slik lagoppstilling av kjente navn under et nytt og edgy banner. Selv om dette er spillere som ikke nødvendigvis har nådd den store suksessen, er det kanskje nettopp det som gjør at disse spillerne kan få til det utrolige. Det kan være et tveegget sverd og om dette prosjektet ikke fungerer fra start kan det godt hende at vi ikke blir å se PredatorX på øverste nivå til neste sesong. Jeg krysser fingrene for at de klarer det!

Kristian «Sangopan» Heggland

– For min del var Elite PredatorX (tidligere Reapers) den store overraskelsen i Telia Esports Series i sommer og jeg gleder meg til å se om de klarer å fortsette det solide spillet de viste der.

LES OGSÅ: King of Nordic endrer på turneringsformatet - kjører kvalik hver uke

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

En kombinasjon av nye lagsammensetninger, returnerte veteraner og spennende debutanter har resultert i mye grubling hos ekspertene, og ingen har følt seg trygge på sin egen spådom. Én ting er i det minste sikkert - høstens sesong kan fort bli den mest kompetitive vi har hatt så langt.

Plassering«DogSledder»«Sangopan»Ole AasheimBrage Vasseljen
1. plassNordavindNordavindDominoDomino
2. plassVikingVikingVikingViking
3. plassDominoDominoNordavindNordavind
4. plassRiddleRiddleRiddleRiddle
5. plassVanirVanirVanirVanir
6. plassElite PredatorXPredatorXWizardWizard
7. plassWizardWizardElite PredatorXElite PredatorX
8. plassN/AN/AN/AN/A
9. plassN/AN/AN/AN/A
10. plassN/AN/AN/AN/A

Grunnet ubekreftede lagoppstillingen til henholdsvis Bifrost, Last Minute og Celestial Gaming har undertegnede valgt å utelate disse lagene i samtlige spådommer.

Siste fra forsiden