Fortnite - Apple - Epic

Den nye Fortnite-sesongen kommer ikke til Apple-enheter

Epic Games bekrefter at iPhone, iPad og Mac ikke får den nye versjonen.

Epic Games bekrefter onsdag ettermiddag at den neste Fortnite-sesongen, kalt Chapter 2: Season 4, ikke kommer til iOS eller macOS. Dermed er iPhone, iPad og Mac-spillere fastlåst i en gammel versjon av spillet inntil videre.

Utelatelsen er et direkte resultat av den pågående feiden med Apple, der Epic Games nekter å fortsette å godta at Apple kontrollerer betalingsløsningene og dermed får 30 prosent av alle inntekter tjent i spillet. Apple har fjernet spillet, etter at Epic Games snek inn kode som åpnet for en egen betalingsløsning.

LES MER: Apple kastet ut Fortnite fra App Store – Epic svarer med søksmål »

– Apple blokkerer Fortnite-oppdateringene og nye installasjoner på App Store, og har sagt at de vil stoppe oss fra å utvikle Fortnite på Apple-enheter. Som et resultat kommer ikke Fortnites nye Chapter 2 - Season 4-oppdatering (v14.00) til iOS og Mac 27. august, står det i meldingen fra Epic Games.

De påpeker samtidig at du fremdeles kan spille Fortnite på Android-enheter ved å enten sidelode spillet fra deres nettsider, eller laste det ned fra Samsung Galaxy Store.

Oppdateringen kommer i kjølvannet av mandagens rettshøring, der Epic ikke fikk innvilget en midlertidig løsning for å få Fortnite tilbake på App Store. Epic fikk derimot dommeren på sin side når det kom til å sikre at spillmotoren Unreal Engine, og utviklingsverktøy i forbindelse med den, ikke blir berørt av Fortnite-situasjonen.

LES OGSÅ: Microsoft støtter Epics kamp mot Apple »

Siste fra forsiden