Sjette runde i Telenorligaen: Counter-Strike

– Den runden er uten tvil det sykeste jeg noensinne har sett

Fikk vi servert tidenes runde i Telenorligaens historie av Apeks-spiller Sander «Grusarn» Nordeide Iversen?

Sander «Grusarn» Nordeide Iversen i Apeks hadde en sinnsyk deagle-ace i hovedkampen mot Riddle.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

SLIK ENDTE SJETTE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Demise 2 - 0 Infurity
Stabæk Momentum 2 - 0 Celestial
Riddle 0 - 2 Apeks
Ronin Horde 1 - 1 Byte

Utsatt på ubestemt tid:
Nordavind - Gamefraym

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Sjette runde er over for denne gang, og runden huskes best for Telenorligaen-historiens kanskje største høydepunkt fra Apeks-spiller Sander «Grusarn» Nordeide Iversen.

– Det er det sykeste jeg har sett, utbryter Leon Andor «Landor» Karlsen da deagle-acen var et faktum.

– Den runden er uten tvil det sykeste jeg noensinne har sett. Rett og slett vilt imponerende, og TeamSpeak eksploderte naturligvis. Jeg dro en pause rett etter den runden fordi det er ofte smart, men det var ikke nødvendigvis for hans del. Jeg og Ole som så på hele runden holdt på å knekke sammen av latter og sjokk. Rett og slett en runde som jeg aldri kommer til å glemme. Deilig for Sander å få frem noe av det som bor i han, sier Apeks-kaptein Anders «aNdz» Kjær om det elleville høydepunktet i etterkant av kampen.

Se Sander «Grusarn» Nordeide Iversen enorme deagle-ace i videovinduet under.

Hovedkampen endte til slutt med seier til favoritten Apeks. Ronin Horde og Byte hadde begge behov for en seier for å henge med i kampen om sluttspillet, men endte med å dele poengene. Riddle satte bremser på Demise sitt sluttspillhåp forrige uke, men Demise fikk sin revansje denne uken da de tok en sterk seier over Infurity. Sluttspillhåpet lever enda, men onsdag møter de Apeks i rundens hovedkamp. Stabæk Momentum fulgte opp kommentator Karlsens spådom av topp fire med seier over Celestial.

Se hovedkampen mellom Riddle og Apeks i opptak her »

Slik ser tabellen ut etter sjette runde av Telenorligaen. Nordavind mot Gamefraym spilles ved en senere anledning.
Telenorligaen

FØR KAMPEN: – Vi sliter egentlig ganske mye mot norske lag

– Vi begynner å vise litt av det vi kan

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

16-7 og 16-9 endte det i favør Apeks i mandagens hovedkamp som hadde god kontroll. Kjær følte at de hele tiden var i førersetet, selv om de i følge han selv har en del å gå på.

– Følte vi hadde stålkontroll egentlig. Nok engang er det vi som surrer bort en del viktige runder blant annet en stor tabbe av meg i runde tre. Men alt i alt så er vi flere hakk bedre, men vi har en del å gå på.

Les også
«Aitzy» og «Jeemzz» klare for storslagen PUBG-turnering i Los Angeles

I forkant av kampen trakk Kjær frem at de hele tiden ønsker å bedre kartrotasjonen. Kapteinen mener de trenger noen måneder til før den er helt på plass.

– Vi begynner å nærme oss noe. Det er vel så enkelt. Vi kommer til å vise styrken vår i kartrotasjonen etterhvert. Vi trenger et par måneder til, så vil jeg tro vi er der vi ønsker å være med kartene våre.

Apeks-kaptein Anders «aNdz» Kjær mener de trenger et par måneder til.
Eivind Von D

Et mikspreget Apeks-lag uten sin kaptein sjokkerte flere nylig under kvalifiseringen til Charleroi Esports 2019 da de slo skandinaviske Heroic etter overtid. Kjær mener de begynner å vise litt av det som bor i laget.

– Vi begynner å vise litt av det vi kan. Vi er fortsatt der at vi surrer mye og sliter med misforståelser og detaljer som går feil. Men vi blir bare bedre og bedre, noe vi viser tidvis. Vi har potensiale til å nå målet vi har satt er der. Vi er inne i den vanskeligste perioden for et lag nå. Vi har trent en del, og føler at vi bør gjøre det bra, men mangler litt i detaljene. Nå gjelder det bare å analysere kampene vi spiller og finne ut av hva vi gjør feil, utdyper Kjær.

Akkurat målsetningen har Apeks tidligere vært svært klar på. Topp 30 er målet i løpet av høsten. Kjær mener laget er i rute så langt og håper flere lag vil ta steg de kommende sesongene.

– Jeg føler det er helt innenfor rekkevidde. Jeg tror vi kan se en sommer og en høst der norske lag virkelig gjør framskritt. Håper det blir flere lag som får muligheten til å satse økonomisk på spillerne så vi får enda flere lag opp og frem, avslutter Kjær.

LES OGSÅ: Tidligere 1. divisjonsspiller tatt for juks under direktesending

– Kampen går litt som forventet

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Snorre «fletch» Granerud
Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen (innbytter)
Even «nafu» Leirvik (innbytter)

Christoffer «hEllberg» Andersen i Riddle var naturlig nok skuffet etter tapet mot Apeks og forteller at det håpte de kunne stjele med seg ett poeng mandag.

Christoffer «hEllberg» Andersen i Riddle var skuffet over egen prestasjon mandag.
Photographer: Fabian Fjeldvik

– Kampen mot Apeks går litt som forventet, selv om vi hadde håpet på å dra inn i hvert fall ett poeng her. Jeg er litt skuffet over egen prestasjon, men jeg har spilt nok Counter-Strike til å skjønne at noen sånne kamper får man alltid.

Andersen mener Nordavind og Apeks står relativt likt per dags dato.

– Jeg tror at Nordavind og Apeks ligger ganske likt. Det blir litt kron og mynt på hvem av de som vinner føler jeg, men på papiret er selvfølgelig Nordavind best.

Andersen forteller videre at de ikke helt har bestemt seg for den endelige lagoppstillingen, og at en vurdering først vil finne sted etter sesongen.

– Det ser ut som det blir «Vertigo» og «nafu» ut sesongen, så tar vi det derfra ved sesongslutt, avslutter Andersen.

Siste fra forsiden