Denne Pip-Boy-en fra Fallout kan du lage helt selv

Alt du trenger er en 3D-printer og en telefon.

Er du en av de uheldige Fallout-fanatikerne som ikke rakk å sikre deg en Pip-Boy 3000 Mark IV? Duppedingsen ble slengt med i forhåndsbestillingene til Fallout 4, men utvikleren for lengst gått tom.

En rendervariant av det som printes.

For de som vil gjøre seg klar til post-apokalypsen finnes det likevel en måte å få sin helt egen Pip-Boy. Fallout-fan Yvo de Haas har laget sin egen oppskrift som kan brukes i tandem med en 3D-printer. De som vil kan laste ned printeskjemaet allerede nå, men vit at Haas også jobber med en mer nøyaktig variant som skal ligne spillversjonen mer.

Denne varianten lener seg på at brukeren smetter en mobiltelefon inn som skjerm, slik også Bethesdas variant gjør. Med andre ord kan man bruke den samme appen som i den offisielle utgaven for å få en nesten lik opplevelse.

Må gjette litt

Som du kan se i videoen øverst i artikkelen har Haas prøvd å modellere Mark IV etter det lille vi har sett av spillversjonen i Fallout 4-trailere så langt. Siden vi ikke har fått ett godt glimt, er mye av arbeidet ren tipping. Den ser likevel rimelig troverdig ut, med et par oransje lys og en kassettspiller – som riktignok ikke er funksjonell.

Smett inn en kassett.

Vel å merke er 3D-printere langt unna å være allemannseie, men leter du litt, og er villig til å investere litt i å få printet modellen, er det ingenting i veien for at Pip-Boy-en kan pryde armen din.

Haas har også tidligere utviklet en oppskrift på Pip-Boy 3000 fra Fallout 3, som gjenspeiler forskjellene mellom de to variantene.

Atomhøst

Fallout 4 ble egentlig annonsert i begynnelsen av juni, men det var først under E3-messen at vi fikk den første skikkelige informasjonsutblåsningen. Som forgjengeren blir det et sandkassespill, men denne gangen går turen til Boston. For første gang skal Bethesda sørge for at også konsollspillere på Xbox One og PlayStation 4 får modifikasjonsstøtte – det skal skje neste år en gang, etter at spillet lanseres 10. november i år.

Før det får fansen samlet alle spillene i én pakke. 2. oktober dukker nemlig Fallout Anthology opp til Windows, en bombeformet samleboks som inneholder Fallout,Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3: Game of the Year Edition og Fallout New Vegas: Ultimate Edition.

Kunne du tenkt deg en Pip-Boy 3000 Mark IV?

Siste fra forsiden